Hoogeveen laat zege in slotfase glippen

Hoogeveen - Hoogeveen en RKAVV maakten er een boeiend en vermakelijk duel van. Koploper Hoogeveen leek in de slotfase alsnog te winnen, maar vlak daarna scoorden de gasten uit Leidschendam opnieuw de gelijkmaker: 2-2.

Het was meteen de eindstand en een juiste afspiegeling van de krachtsverhoudingen in het veld.

Hoogeveen liep door het puntenverlies wel schade op in de strijd om de eerste periodetitel. ‘Er is nog een kans, maar die is nu wel heel klein’, concludeerde ook trainer Nico Haak na afloop. ‘Natuurlijk willen we elke prijs pakken. Na de moeizame competitiestart met twee nederlagen in de eerste drie wedstrijden hadden we eigenlijk ons zelf al afgeschreven. Een goede reeks bracht ons echter terug in de race. Vorige jaar wonnen we wel de eerste periodetitel, maar was het in de nacompetitie na twee duels alweer voorbij. Uiteindelijk gaat het dan ook om het eindresultaat.’

Dreigende start

De beginfase was duidelijk voor Hoogeveen. Al na één minuut was Bjórn Zwikker dichtbij een treffer. De uitstekende doelman Mike ten Kroode voorkwam dat. Hoogeveen was hierna nog een aantal keren dreigend en het was dan ook niet onverdiend dat het halverwege de eerste helft op voorsprong kwam. Emil Bijlsma stuurde Jearl Margaritha weg, die zijn directe tegenstander eruit liep en doelman Ten Kroode het nakijken gaf. Gek genoeg betekende de Hoogeveense treffer het omslagpunt in de wedstrijd. Daar waar iedereen verwachtte dat Hoogeveen verder afstand zou nemen, kwam de ploeg uit Leidschendam terug in de wedstrijd. Vlak na de openingstreffer ging Bijlsma in de fout, waarna de gasten er razendsnel uitkwamen en via Zakaria Amrani op gelijke hoogte kwamen.Vanaf dat moment was de wedstrijd in evenwicht en was er sprak van een aantrekkelijk schouwspel voor de toeschouwers.

Verzoenen

Uiteindelijk leken beide ploegen zich te verzoenen met een 1-1 gelijkspel, totdat Hoogeveen vijf minuten voor tijd toch nog toesloeg. De invallers Giorney Rojer en Lesley Osazee stonden aan de basis van een fraaie aanval die uiteindelijk in het doel werd gewerkt door Björn Zwikker. Opnieuw was de vreugde echter van korte duur, want nog geen twee minuten later scoorde RKAVV de gelijkmaker. Een corner werd verlengd door Robin Steffens waarna de bal voor de voeten van de scorende Jeremy van Lochem belandde. Zo kwam er uiteindelijk toch nog een gelijke 2-2 stand op het scorebord. Een resultaat dat het beeld van de wedstrijd goed weergaf.

Hoogeveen – RKAVV: 2-2 (1-1). Scoreverloop: 24e Jearl Margaritha 1-0, 26e Zakaria Amrani 1-1, 85e Björn Zwikker 2-1, 88e Jeremy van Lochem 2-2. Scheidsrechter: Youri Pieters. Gele kaarten: Tom Heerkes, Zwikker (Beidfen Hoogeveen), Huyuk, Ten Kroode, Van Rijswijk (allen RKAVV). Toeschouwers: 400. Opstelling Hoogeveen: Borgman, Van Dijk, Margaritha, Bijlsma, Tom Heerkes (Anbergen), Timmerman, Engbers (Osazee), Zwikker, Kleinheerenbrink (Rojer), Berends, Reinders.