Noordscheschut SVI de baas

Noordscheschut - Noordscheschut heeft deze zaterdag met 2-0 gewonnen van SVI uit Zwolle. Beide doelpunten werden geproduceerd in de tweede helft.

De eerste werd enkele minuten na rust door Jos Kroezen binnen gewerkt. Topscorer Nick Koster maakte aan alle onzekerheid een einde, door in de 80e minuut op weergaloze wijze de 2-0 tegen de touwen te knikken. Door deze overwinning bezet de equipe van Marc van Meel momenteel een keurige tweede plaats in de 1e Klasse E.

Combinaties

Van meet af aan liet de thuisploeg er geen gras over groeien. Men combineerde er lustig op los, maar echt gevaarlijk werd men niet. Toch waren de gasten het dichtst bij de openingstreffer. In de twintigste minuut verdween een inzet van SVI echter hoog over het doel van doelman Wiebe Zinger. Een minuut later soleerde Nick Koster door de verdediging van de gasten. De rebound van Danny Bouwman verdween hoog over. Na een half uur spelen dook Koster vrij op voor de keeper van SVI na een foutieve terugspeelbal. Koster omspeelde de sluitpost, die zich genoodzaakt zag om aan de noodrem te trekken. Waar iedereen dacht aan een strafschop of een rode kaart, had de leidsman van deze middag enige clementie met de gasten door de keeper van SVI een gele prent voor te schotelen en een vrije trap toe te kennen.

Melvin Mol ontfermde zich over deze buitenkans. Zijn harde inzet werd gekeerd door de sluitpost. Aan de andere zijde dook SVI voor de tweede maal gevaarlijk op voor Zinger, opnieuw verdween het speeltuig over diens doel. Een minuut later was Noordscheschut dicht bij de openingstreffer. Rijnald Vos legde het leer panklaar voor Mol. De inzet van Mol werd gekeerd en de rebound verdween enkele centimeters over de deklat. Ook de laatste wapenfeiten van de eerste helft waren voor de thuisploeg. Eerst verdween een kopbal van Kevin van Dalen rakelings langs de verkeerde kant van de paal. En op slag van rust werd een vrije bal van Mol stijlvol gepareerd door de keeper.

Loon naar werken

Enkele minuten na rust was er dan toch loon naar werken voor de mannen van Van Meel. Aanvoerder Dennis Hooijer stuurde Nick Koster de diepte in. Koster behield het overzicht en schoof het leer breed naar de mee opgestoomde Jos Kroezen, die van dichtbij beheerst de 1-0 binnenschoof. Na deze treffer golfde het spel op en neer. Noordscheschut trok enkele malen dreigend ten aanval, maar ook de gasten lieten zich niet onbetuigd. In de 69e minuut was een katachtige reflex van Zinger noodzakelijk, om een inzet van dichtbij te keren. Beide teams waren vooral dreigend vanuit dode spelmomenten. Een kopbal van Robin Sikken verdween over. Aan de andere kant werd een vrije bal van SVI hoog over het doel van Zinger geschoten. In de 80e minuut werd er orde op zaken gesteld door de thuisploeg. Een vrije trap van Mol bereikte het hoofd van Nick Koster, die met een zweefduik het leer diagonaal in de verre hoek binnenkopte. Eindstand: 2-0.