Hoogeveen zaterdag maakt het spannend tegen Hollandscheveld

Hoogeveen - De derby tussen Hoogeveen zaterdag en Hollandscheveld was er één met vele hoogte- en dieptepunten. Bij de rust niets aan de hand voor Hoogeveen dat met een 4-1 voorsprong ging rusten.

In de tweede helft knokten de gasten zich terug naar 4-3 en hing de gelijkmaker in de lucht. Die viel niet, waardoor Hoogeveen de zesde zege op rij boekte.

‘Het was echt even Sinterklaas het eerste kwartier. Je kunt als trainer dan een heel mooi plan bedenken om Hoogeveen te bestrijden, maar dat valt dan helemaal in het niet’, waren de woorden van Hollandscheveld-trainer John Kikkert na afloop.
Het plan van de oud-trainer van Hoogeveen was om  compact te spelen. ‘Op de manier wilden we de vele lopende spelers van Hoogeveen opvangen op eigen helft met een blok van zes spelers en twee spitsen. Van daaruit wilden we druk gaan zetten.’

Plan in de prullenbak

Dat plan kon al na zes minuten de prullenbak in. Via de hak van Thom Koopman caramboleerde de bal richting doelgebied, waar het een makkelijke prooi leek te worden voor doelman Lennard Vos. Die greep echter volledig mis, waardoor de bal in het eigen doel belandde.


Diezelfde Vos ging na een kwartier opnieuw in de fout en veroorzaakte vervolgens een strafschop die werd benut door Marco Santing. Toch leek de spanning snel terug te keren toen Jeroen Everts een minuut later de aansluitingstreffer alweer op het bord bracht. Jan Hagen had vlak daarna het feest compleet kunnen maken, maar wist een op het eerste gezicht niet te missen kans niet tussen de palen te krijgen.

Pakjesavond

De vervroegde pakjesavond was intussen nog niet voorbij. Devlin Hartman maakte na een half uur ongelukkig hands in het strafschopgebied en gaf daarmee zijn oud-ploeggenoot Marco Santing de kans zijn tweede strafschop te benutten, hetgeen ook gebeurde. Toen diezelfde Santing met een wereldgoal een zuivere hattrick scoorde leek de wedstrijd gespeeld. Hoogeveen verzuimde vervolgens nog de vijfde treffer te scoren.

Ander Hollandscheveld

Na de rust verscheen er een ander Hollandscheveld. Men zette Hoogeveen goed onder druk en een treffer hing in de lucht. De kwam er na een uur spelen via de uitstekend spelende Merlijn Odink. Toen Roy Strijker met een rake kopbal twaalf minuten voor tijd zijn oud-ploeggenoten ook nog eens pijn deed hing een sensatie in de lucht. De pijp raakte echter meer en meer leeg en het dappere Hollandscheveld slaagde er uiteindelijk niet in de gelijkmaker te produceren. Hoogeveen klom hierdoor naar de tweede plaats en blijft in het spoor van koploper Achilles 1894.

 

 

Reactie Marco Santing:

Reactie John Kikkert: