Intrigrerend drama bij Filmhuis in Vue

Hoogeveen - Bij Filmhuis Hoogeveen is dinsdag 5 november en maandag 11 november een intrigerend drama over een koppige joodse hoedenmaakster te zien, die begin twintigste eeuw terugkeert naar de stad waar haar ouders stierven.

1913, Boedapest. De jonge Írisz Leiter arriveert in de Hongaarse hoofdstad nadat ze haar jeugd als weesmeisje in een opvanghuis heeft doorgebracht. Ze hoopt op een baan bij een legendarische hoedenwinkel, die vroeger eigendom was van haar ouders.

Ze wil hier in dienst worden genomen om de waarheid te achterhalen over haar broer, die een kwalijke reputatie heeft en mogelijk betrokken was bij de dood van hun vader en moeder. Írisz wordt niet aangenomen, maar legt zich daar niet bij neer.

Op zoek naar de antwoorden over haar familie komen donkere geheimen naar boven en belandt ze in een web van intriges. De Hongaarse regisseur Lászlo Nemes weet op ingenieuze wijze, in de stijl van zijn succesvolle debuut ‘Son of Saul’, de implosie van het Habsburgse Rijk aan te kondigen.

Filmhuis Hoogeveen is te vinden in Vue Hoogeveen aan de Van Echtenstraat 35 in Hoogeveen. De aanvang is 20.15 uur.