DOS houdt voor eerste keer toernooi

Zuidwolde - Gymnastiekvereniging D.O.S. uit Zuidwolde houdt zaterdag voor de eerste keer het DOS Toernooi in de Mr. N. Wessels Boer Hal.

Het is een toernooi voor recreatie gymnastiek en recreatie turnen, voor jongens en meisjes die één of twee uur per week trainen en niet deelnemen aan de wedstrijden van de KNGU. Ongeveer 165 deelnemers uit Zuidwolde en omliggende dorpen komen in actie.

De toernooicommissie, bestaande uit: Ines Picauly, Esther Wiekema, Annoeska Eesinge, Amber Schraa en Bianca van Veen, is al weken druk met de voorbereidingen. Met de organisatie van het DOS Toernooi wil de vereniging de recreatieve gymsport de mogelijkheid bieden om deel te kunnen nemen aan een wedstrijd. Vanuit de vereniging zullen bijna alle jeugdleden vanaf groep 3 meedoen.

De turners en turnsters van de selectiegroepen worden ingezet om te helpen en tussen de wedstrijden door verzorgen ze een demo.

Voor kinderen t/m 12 jaar is de toegang gratis.

De eerste wedstrijdronde 1 begint om 9.45 uur, wedstrijdronde 2 om 11.30 uur en wedstrijdronde 3 om 13.15 uur. De deelnemende verenigingen zijn: GDV Beatrix De Krim, HHCombi Hooghalen/Hijken, S.G.O. Grolloo, ASC Dalfsen, WGV De Wijk, DOS Dwingeloo/Diever, De Antilopen Pesse, Kwiek Hoogeveen en D.O.S. Zuidwolde.

De trainers zijn druk met het doornemen van de oefenstof met de gymnasten. Er wordt hard gewerkt, zodat aanstaande zaterdag de verschillende oefeningen getoond kunnen worden aan het publiek en de jury.