Contrabassist Dominic Seldis speelt in Grote Kerk

Hoogeveen - De Grote Kerk in Hoogeveen verwelkomt donderdag 12 december meestercontrabassist Dominic Seldis en pianist James Pearson.

Onder de noemer Stand Up Base staat het duo garant voor een avond vol muziek en humor. Dominic Seldis -vooral bekend van het televisieprogramma Maestro- combineert prachtige muziek met humoristische verhalen over zijn instrument. In een klassieke omgeving, maar ook met uitstapjes naar bijvoorbeeld jazz en tango. James Pearson schittert in meeslepende improvisaties.

Lionsclub

Stichting Behoud van de Grote Kerk organiseert het concert in samenwerking met Lionsclub Hoogeveen D’Rante. De stichting wil het Rijksmonument de Grote Kerk, inclusief De Haven, de oude kosterswoning, de oude pastorie en de Joodse begraafplaats in stand houden, omdat dit monumentaal ensemble van grote betekenis is in de ontstaansgeschiedenis van Hoogeveen. Ook wil de stichting het kerkelijk gebruik waarborgen en de sfeervolle ruimte beschikbaar stellen voor activiteiten als concerten, bijeenkomsten en lezingen die passen bij het karakter van de kerk.

Dominic Seldis

Seldis is de 1e solocontrabassist van het Koninklijk Concertgebouworkest sinds 2008. Daarnaast is hij een veelgevraagd solist (onder andere bij het London Symphony Orchestra, het Philharmonia Orchestra, het BBC National Orchestra of Wales en het Concertgebouw Kamerorkest) en een geliefd kamermusicus. Het brede publiek kent hem vooral als tv-persoonlijkheid. Seldis is gastdocent aan de Royal Academy of Music en het Trinity College of Music in Londen en aan het Conservatorium van Amsterdam. Hij gaf masterclasses in New York, Helsinki, Beijing, Düsseldorf en Zürich. Terwijl hij vooral een ‘klassiek musicus’ is, heeft Seldis ook een passie voor pop, jazz en lichte muziek. Hij speelde in vele film- en tv-soundtracks (Harry Potter, James Bond, The English Patient, Dr. Who) en trad op met verschillende popmusici (Tina Turner, Rod Stewart, Seal, Spice Girls, Tom Jones, Shirley Bassey, Wouter Hamel, Giovanca). Hij wordt gevraagd als arrangeur en muziekregisseur en heeft zijn eigen pop-orkest ‘The Love Philharmonic’, voornamelijk bestaand uit leden van het Koninklijk Concertgebouworkest.

James Pearson

James Pearson is pianist, componist en een creatieve geest, die zich thuis voelt in alle muzikale genres, in het bijzonder hedendaagse muziek, jazz en klassiek. Pearson is artistiek leider van de Ronnie Scotts Jazz Club in hartje Londen, waar zijn eigen trio als huisband optreedt en albums opneemt, zoals ‘Swing the Club’ (2009), dat veel lof kreeg van de pers, zoals de Sunday Times en The Observer, met als gevolg vier uitverkochte concerten in de fameuze Birdland Jazz Club in New York. Inmiddels is zijn pianospel en arrangeerkunst te beluisteren op meer dan 50 albums.

Pearson soleert net zo graag in pianoconcerten. Hij trad op als solist bij het Philharmonia Orchestra en het BBC Concert Orchestra. Mede door samenwerking met Paul McCartney en Wynton Marsalis is hij één van Engelands meest gevraagde pianisten geworden.

Kaartverkoop

De kaarten voor het concert zijn verkrijgbaar in Hoogeveen bij: Hema (klantenservice), Dierckxsens Mannenmode, Schoen- en sleutelmakerij Koopman, De Fakkel, Tabak/lektuurshop Koopman, Bloemenshop Erwin en Primera de Haan. In Hollandscheveld zijn kaarten te koop bij Ineke Vos Mode. Entree is € 17,50 per persoon, inclusief koffie en thee.