Lening afsluiten voor het verbouwen van jouw woning in Hoogeveen

Aangeboden door: Overstappen.nl

Stel: Jouw huis is erg nodig toe aan een opknapbeurt. Of je wilt een nieuwe keuken. Of je wilt een serre plaatsen. Er zijn zoveel redenen om jouw woning te verbouwen, maar zo een restauratie kost veel geld.

Je zou eventueel een hypotheek hiervoor kunnen nemen, maar doorgaans is een lening een betere optie om de verbouwing te financieren. Als je minder dan 25 duizend euro wilt lenen dan is dit zelfs altijd het geval. Een lening vergelijken is hierbij zeker aan te raden, zo krijg je gegarandeerd dat je uiteindelijke lening perfect past bij jouw wensen. Als je al meerdere leningen hebt dan kun je de lening oversluiten, zo worden alle leningen samengevoegd in een exemplaar. 

Er zijn natuurlijk meerdere soorten verbouwingen. Deze hebben stuk voor stuk andere kosten. Een verbouwing kan bijvoorbeeld zijn dat je een aanbouw toegevoegd aan je huis in Hoogeveen. De prijs hiervan zal verschillen van 18 duizend euro tot 23 duizend euro. Dit hangt logischerwijs van verschillende aspecten, om te beginnen met de afmetingen van de aanbouw. Vaak is een aanbouw niet al te groot. Een aanbouw van 3 bij 3 meter zal ongeveer 18.500 euro kosten, terwijl een aanbouw van 5 bij 3 meter 23 duizend euro kost. 

Naast een aanbouw kan de restauratie van je huis ook bestaan uit het plaatsen van een dakkapel. Dit kost doorgaans een stuk minder dan een aanbouw, je moet bij een dakkapel ongeveer denken aan net wat meer dan 4 duizend euro aan kosten. Het plaatsen van zonnepanelen kost meestal nog minder dan een dakkapel. Bij 6 panelen kost dit vaak net wat meer dan 2 duizend euro, terwijl je voor het plaatsen van 9 panelen ongeveer 3 duizend euro moet betalen.

Een andere soort verbouwing die je vaak tegenkomt is het verbouwen van de badkamer. Bij een simpele restauratie kost dit om en nabij de 3 duizend euro. Een gemiddelde verbouwing van de badkamer zal wat duurder zijn, hiervoor moet je ongeveer 6 duizend euro betalen. Wil je jouw badkamer erg luxe dan kost de verbouwing veel meer. De kosten kunnen dan zelfs stijgen tot 15 duizend euro. In plaats van de gehele badkamer zou je ook alleen maar het toilet kunnen vernieuwen en verbouwen. Dit zal natuurlijk veel goedkoper zijn, vaak ben je met minder dan duizend euro al klaar bij zo een renovatie.