Grote verbouwing Herqua Sports: ‘Nu nog groter mooier en beter’

Hoogeveen - Afgelopen maanden heeft Herqua Sports een grote verbouwing ondergaan. Maar om te kunnen verbouwen, moest er in augustus eerst flink gesloopt worden.

Met af en toe wat grof geweld werden complete muren aan diggelen geslagen, paskamers met de grond gelijk gemaakt en gipsplaten uit het plafond getrokken.

Grootse uitverbouwingsuitverkoop

Ondertussen kon de klant genieten van de grootste verbouwingsuitverkoop in de geschiedenis van Herqua Sports. Jassen, broeken, badkleding, sneakers; alles ging voor een prikkie over de toonbank, met hier en daar toch wat pijn in de harten van de medewerkers. Waar het slopen grotendeels werd overgelaten aan het eigen team, was het voor de opbouw toch beter om de hulp van professionals in te schakelen. In de maanden augustus en september was er dan ook letterlijk een hoop werk aan de winkel en werd er keihard geklust.

Sfeervol wintersportdorp

Een meterslange schoenenwand kwam uit de muur zetten, nieuwe paskamers werden uit de grond gestampt, de toonbank verdubbelde in omvang en verplaatste zich naar de zijkant van de winkel. Maar dat was nog lang niet alles. Achter in de winkel werd een bar en een heus hardloopparcours gerealiseerd en tot slot werd de bovenverdieping omgetoverd tot een sfeervol wintersportdorp inclusief gezellige après-ski bar. Aangezien dit alles gepaard ging met flink wat lawaai, puin en stof, is het niet onverklaarbaar dat er met regelmaat klanten in de deuropening stonden met de vraag: ‘Zijn jullie wel open vandaag?’

Maar het is toch echt gelukt om tijdens de gehele verbouwing open te blijven. Inmiddels is de verbouwing achter de rug en het winterseizoen in volle gang. De mooiste collecties van oude vertrouwde, maar ook nieuwe topmerken liggen op de klanten te wachten.