Mannenkoor Assen zingt in De Opgang

Hoogeveen - Een IEC-zangdienst met optreden van het Christelijk Mannenkoor Assen wordt zondag 27 oktober gegeven in de Opgang in Hoogeveen. De dienst begint om 19.00 uur.

Het thema van de dienst is ‘Tienduizend Redenen’. De spreker is Henk Mulderij uit Hoogeveen. Het Christelijk Mannenkoor Assen staat onder leiding van Bert Duijst. De organist is Jorrit Woudt, hij begeleidt ook de samenzang. De toegang is gratis.

Er wordt wel een collecte gehouden om de onkosten te dekken.

140 leden

Op 7 september 1965 werd het Christelijk Mannenkoor Assen (CMA) opgericht. Bij de oprichting telde het koor 12 leden. Ruim 53 jaar later heeft het koor circa 140 leden. De huidige vakbekwame muziekdocent Bert Duijst uit Hasselt nam in augustus 1999 de plaats in van Johan L. Rodenhuis.

Duijst heeft door zijn enthousiaste en deskundige leiding het koor op haar huidige hoge niveau gebracht. Mede door zijn komst is het repertoire van het CMA met vele prachtige zangstukken, veelal door hem bewerkt, uitgebreid.

Bert Duijst, is geboren in Spakenburg, hij studeerde orgel aan het Utrechts Conservatorium bij Kees van Houten en Jan Welmers. Aan het Gronings Conservatorium studeerde hij schoolmuziek en volgde de cursussen koordirectie bij de Kurt Thomas Stichting in Den Haag. Vele jaren was hij muziekconsulent bij de Stichting Kunstzinnige Vorming Friesland en orgeldocent aan muziekschool ‘De Waldsang’ in Buitenpost. Hij was ook Cantor van de Theologische Universiteit in Kampen en dirigent van het Gereformeerd Drachtster Mannenkoor. Van het Christelijk Mannenkoor DEV te Hattem is hij ere-dirigent. Ook is hij jaren actief geweest in het deputaatschap Kerkmuziek van de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt.

Duijst was tot 2017 docent muziek aan het Greijdanus College in Zwolle, waar hij ere-dirigent was van het School- en Kamerkoor.

Concertreizen

Hij maakte met verschillende koren concertreizen naar onder meer Canada, Amerika, Hongarije,Tsjechië, Duitsland, Engeland en Frankrijk. In zijn woonplaats Hasselt is Bert organist van de Ontmoetingskerk en in Zwolle vervangend organist van de Grote- of St. Michaëlskerk. In 2003 werd hij onderscheiden als Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.