Huiskamerfestival Zuidwolde op herhaling

Zuidwolde - Met zeventien huiskamers en evenzovele artiesten hoopt de organisatie van het Huiskamerfestival in Zuidwolde het succes van vorig jaar minimaal te evenaren. Daarvoor wordt in ieder geval nog niet de 2.500 euro ingezet die bij de gewonnen Culturele Prijs van De Wolden hoorde.

We hadden het programma al rond. Dan kun je wel snel iets verzinnen, maar dan kun je daar spijt van krijgen’, zei Leonoor Colenbrander dinsdagavond tijdens de Meet & Greet van huiseigenaars en muzikanten in De Boerhoorn.

Samen met Aïsha Slot en Lotte Koolhof, allen van Welzijn De Wolden, organiseert Colenbrander dit festival, met ook steun van haar muzikale echtgenoot Hendrik Slagter. Terugkijkend op een jaar geleden kan geconstateerd worden dat het hele dorp meedeed. ‘Bij sommige huizen stonden de bewoners buiten en was het publiek binnen’, lacht Colenbrander. Koolhof voegt toe dat de reacties louter positief waren.

Afspraken

Dinsdagavond troffen de ‘huiskamers’ en muzikanten elkaar voor het eerst en konden afspraken gemaakt worden voor zondag 17 november. Er is een aantal nieuw locaties bij, zoals de openbare bibliotheek. De Boerhoorn zelf is afgevallen. Vorig jaar was dat min of meer een centraal punt waar deejay Ryan Blanken de muziek verzorgde. Ryan, dinsdag ook present met zijn muziek, ontvangt nu iedere woensdagavond deelnemende artiesten in zijn programma op DNO Media, het oude Streekradio. Artiesten kunnen zich daar presenteren en zelfs live optreden.

De plaatselijke Jumbo supermarkt sponsort wederom de huiskamerbox, waar onder neer koffie, thee, ranja en koekjes in zitten. Er is wel gesleuteld aan de aanvangstijdstippen. Vorig jaar liepen veel optredens gelijk, waardoor mensen naar hun zin wat te weinig verschillende optredens konden bijwonen. Vanaf 13.15 uur wordt continu opgetreden op de zeventien locaties. Dit jaar wordt het festival officieel geopend en wel door burgemeester Roger de Groot op zijn gitaar, overigens samen met zijn leermeester Marius Klein.

Info op www.huiskamerfestivalzuidwolde.nl