Dames Olhaco willen eerste thuiszege tegen Tornado

Hoogeveen - De heren van Olhaco spelen de Drentse derby tegen Sudosa-Desto in Assen. Het is een topper, want het gaat om de nummer twee tegen drie. De dames van Olhaco ontvangen nummer vijf Tornado uit Geesteren.

De dames van Olhaco boekten zaterdag hun tweede overwinning van het seizoen in De Lutte tegen Lutheria. Daardoor steeg de ploeg van trainer Marcel Veldscholten naar de zesde plaats. Zaterdag komt het onbekende Tornado uit Geesteren op bezoek in Hoogeveen.

De gasten begonnen de competitie met twee nederlagen op rij, maar de laatste twee duels won Tornado met 4-0 van Dynamo 2 en SVI. De ploeg verloor van Pegasus en VoCASA 2. Tornado heeft drie punten meer dan Olhaco, dat graag haar eerste thuisoverwinning wil laten noteren. Zoals vrijwel bij elke wedstrijd zijn de verhoudingen vooraf moeilijk in te schatten. Olhaco zal haar niveau van de wedstrijd tegen Lutheria willen vasthouden. De wedstrijd Olhaco-Tornado begint zaterdag om 18.30 uur in sporthal Trasselt.

Heren

De heren van Olhaco zijn de competitie goed beginnen met drie overwinningen en een nederlaag. Met een tweede plaats had vrijwel niemand rekening gehouden. Zaterdag pakte Olhaco de eerste thuiszege tegen Sovoco. De ploeg van trainer Menno Volkerink speelt zaterdag in sporthal Olympus in Assen de Drentse derby tegen Sudosa-Desto.

De Assenaren hebben evenveel punten als Olhaco en staan derde, maar hebben een set minder gewonnen dan Olhaco. Pikant detail is dat Paul Dierdorp en Guus Boer deze zomer overstapten van Olhaco naar Sudosa-Desto. Een loodzware opgave voor Olhaco. De ploeg kan in deze wedstrijd laten zien waar het momenteel echt staat. De wedstrijd begint zaterdag om 17.15 uur.