Taekwondoka's Kwon scoren goed in Oldenzaal

Oldenzaal- Acht taekwondoka's van taekwondovereniging Kwon reisden zondag af naar Oldenzaal om daar deel te nemen aan het Twentetoernooi.

Er deden veel deelnemers mee in allerlei categorieën en van verschillende leeftijden.

De poules waren ingedeeld met zowel heren en dames. ‘Men moet hier een schijngevecht lopen. Dat is een vast patroon met allerlei technische trap, afweer-en stoottechnieken. De jury let hierbij nauwkeurig op hoe je dat doet, of er kracht, expressie, uithoudingsvermogen, discipline in zit en of je alle technieken heel goed beheerst’, vertelt trainer en coach Cathelijne Zilverberg-Kats.

Een paar leerlingen deden hier voor het eerst aan mee en vonden het erg spannend om voor het eerst helemaal alleen voor de jury te staan.

Zilverberg: ‘Ik weet als geen ander wat het is om alleen je ding te doen voor vreemde mensen. Het is muisstil in zo'n zaal en iedereen kijkt alleen jou aan! Dat is super spannend, dus ik snap de leerlingen erg goed. Ik heb zelf dit toernooi vijf keer op rij gewonnen, nu wil ik mijn kennis doorgeven aan de jeugd. Vandaag hebben ze het heel goed gedaan!’.

Uitslagen:

In de C categorie pupillen:

Dané Feijer - 2e plaats

In de B categorie aspiranten:

Djustice Matulessy en Mandy Dunnink gedeelde 4e plaats van een héle grote poule!

In de A categorie junioren:

Sharon Scholtens - 2e plaats

Cherèl Scholtens - 3e plaats

Delana Benjamins, Sanne Stevens en Damian Dunnink hebben in hun categorie de halve finale bereikt.