VVAK prijst zich gelukkig met gelijkspel

Kerkenveld – Tegen het altijd lastige NKVV moesten de gastheren tot het uiterste gaan om een onverdiend punt in huis te houden. Na een tegenstrijdige 1-0 ruststand kwam NKVV pas laat n de wedstrijd op gelijke hoogte.

Met vallen en opstaan hield VVAK in de eindfase stand waardoor de ongeslagen status werd vastgehouden.

Zoals zo vaak in het verleden bleken de mannen uit Dalerpeel een lastige tegenstander voor VVAK. Het was daarom vooraf al bekend dat het grote verschil op de ranglijst zeker geen realistische verhouding was tussen beide ploegen. NKVV startte welvarend met veel druk op de bal. VVAK moest al direct in de verdediging en kwam goed weg toen, wederom, een vroege tegengoal ternauwernood werd voorkomen door doelman Tim Stille.

VVAK had erg veel moeite met het pressievoetbal en het spel speelde zich dan ook de gehele tijd op eigen helft af. Veel kansen creëerde NKVV in eerste instantie nog niet, maar niet lang nadat Gerjan Kamphuis vanuit een omschakeling de bal net naast het doel van Mike Deuten plaatste, was het Patrick Biesbrouck die Stille serieus op de proef stelde.

Tegengoal

De gasten bleken niet opgewassen toen de druk, maar op het moment dat een tegengoal te verwachtten was, scoorde Melvin Benjamins uit het niets de 1-0. Vanuit een hoekschop bleef de bal in de zestien hangen en Benjamins zag zijn kans schoon om vanuit de scrimmage de bal tussen alle benen door in de verre hoek te schuiven. NKVV leek even van slag en Benjamins mocht nog eens uithalen na een zeldzame aanval van VVAK. Vlak voor rust gaf Stille zijn visitekaartje nogmaals af toe hij in een 1 op 1 situatie met de snelle Robin Veldhuis de gelijkmaker met een uitstekende redding voorkwam.

De thee bleek geen wondermiddel en serieuze mogelijkheden om met een wissel iets om te zetten had trainer Freddy de Boer ook niet. Het spelbeeld veranderde dan ook niet. VVAK moest in de achteruit en het wachten was op de gelijkmaker die in de 64e minuut dan toch binnen viel. Na een aantal keren met zijn handen in het haar te hebben gestaan kon Biesbrouck na zijn zoveelste poging nu wel juichen toen hij de 1-1 binnen schoof.

NKVV ging vanaf dat moment nadrukkelijk op zoek naar de overwinning waardoor VVAK zowaar nog een enkele mogelijkheid creëerde vanuit de ruimte die achter de vijandelijke verdediging lag. De druk op de zwart blauwen bleek dusdanig hoog, dat trainer Mark Eppinga zelfs door liet spelen toen een van zijn eigen speler met een hoofdblessure op de grond bleef liggen. Hoewel NKVV in de eindfase druk op de goal bleef zetten moest het mede namens doelman Stille genoegen nemen met een gelijkspel waar het op basis van de hele wedstrijd zeker meer verdiend had.