Kwiek laat het lopen tegen Actief

Hoogeveen De handbaldames van Kwiek speelden gisteren tegen Actief. In de voorbereiding nam Actief de symbolische punten mee naar huis maar dat wilden de dames niet een tweede keer overkomen. Kwiek begon de wedstrijd zeer scherp en kwam al snel op voorsprong.

Snelle aanvallen werden omgezet in doelpunten. Helaas liepen de dames tegen de nodige tweeminutenstraffen aan waardoor er vaak in ondertal werd gespeeld. De dames hielden het hoofd echter koel. Onder andere de keepster deed uitstekend werk. Meerdere strafworpen werden gestopt.

Moeizaam

De tweede helft kwam moeizaam op gang en er werd een langere periode niet gescoord. Actief wist wel het net te vinden en het verschil in de stand werd verkleind. Door erg veel gemiste ballen en tijdstraffen werd het een strijd om de punten in Hoogeveen tussen Kwiek en Actief.

Uiteindelijk werden de punten gedeeld en eindigde de wedstrijd in een gelijke stand, 15-15.

Dames 2 van Kwiek speelde dit weekend een uitwedstrijd in Hoogersmilde.

Zij gingen met een erg krappe selectie de wedstrijd in. Geen keeper en geen wissels. Toch heeft Dames 2 met een 9-12 overwinning de punten mee naar huis genomen. De coach was erg trots op de prestatie van de dames.