Popkoor Gaia Anders geeft jubileumconcert

Hoogeveen - Popkoor Gaia Anders heeft dit weekend een jubileumconcert gegeven in samenwerking met met popkoor Harmony Singer in de oude oefenruimte van het koor: de hal van het Jannes van der Sleedenhuis. locatie Wolfsbos.

Met dit unieke concert konden de bewoners van het Jannes van der Sleedenhuis genieten van een enthousiast optreden, maar ook konden familieleden van de koorleden komen luisteren naar het optreden.

In 2009 ontstond het idee om een popkoor voor de cliënten van Gaia Zorgdiensten te beginnen. En niet alleen de bewoners van zorgboerderij De Boterhoek (onderdeel van Gaia), maar ook cliënten die in hun eigen huis begeleid werden en stagiaires, begeleiders, familieleden waren welkom. Er werd een dirigent gezocht en gevonden: Henk Askes, toetsenist en dirigent. Dit koor heeft diverse oefenruimtes gebruikt en telkens bleven ook andere gebruikers van die ruimtes komen. Bijvoorbeeld zong ook een bewoner van het Jannes van der Sleedenhuis in het koor en toen het koor een andere oefenruimte vond, werd hij gewoon opgehaald, net als andere koorleden zonder vervoer uit Hoogeveen. Zo werd het koor steeds meer divers. Tegenwoordig oefent het koor in De Meteoor.