Sterk Elim bleef doorknokken voor de punten

Elim Sc Elim speelde afgelopen zaterdag haar eerste competitiewedstrijd op het nieuwe kunstgrasveld omdat vlak voor de middag het hoofdveld werd afgekeurd vanwege de grote hoeveelheid water die de weergoden naar beneden hadden gestort.

Met een fitte selectie begon trainer Benjamins deze middag aan de tweede thuiswedstrijd, nadat pupil van de week, Anne Wendt, had gescoord voor Elim. Het was aan scheidsrechter Noppers uit Meppel de schone taak om de wedstrijd in goede banen te begeleiden onder toeziend oog van een KNVB rapporteur.

Gevaarlijk

Elim schoot goed uit de startblokken en kwam regelmatig gevaarlijk in het doelgebied van de tegenstander. Deze hadden in de beginfase dan ook vrije trappen nodig om het spervuur aan aanvallen af te stoppen. Maar ook een vrije trap van Gorecht werd door Hazewinkel aan de andere zijde rakelings voor langs geschoten. Een mooi opgezette aanval over rechts werd door linksback Jansen zwaar onderbroken en hij moest dit met een gele kaart bekopen. Een volgende vrije bal werd snel genomen en kwam via D. Doldersum bij zijn broer Mike terecht. Deze schoot de bal net naast de verkeerde kant van de paal. Padding moest redding brengen door het afstandsschot van Hazewinkel over te werken tot eerste corner van deze middag.

Corner

De goed opgestelde scheidsrechter Noppers zag vervolgens dat keeper Bouwkamp de bal achter de achterlijn weghaalde en gaf een corner aan Elim. Er volgende een rommelige fase waarin Elim het overwicht dreigde te verliezen op het middenveld. Dit noodzaakte H. Benjamins om op te treden waarvoor hij met een gele kaart werd beloond. Verbeek zag zijn vrije trap voorlangs gaan. Even later was het wel raak want een goede voorzet van Poorta vanaf rechts zorgde ervoor dat de vrijstaande N. Janzen bij de tweede paal vrij kon binnenschieten (0-1).

Padding moest na een counter van Gorecht met een geweldige actie de 0-2 achterstand voorkomen na een goede inzet van Hazewinkel. De corner hieruit werd door de andere Janzen net naast gekopt bij de eerste paal. Uit de volgende corner was het Beek, vrijstaand bij de tweede paal, die diagonaal kon binnenkoppen (0-2).

Druk opvoeren

Elim bleef echter met goed voetbal bezig en de duw in de rug werd niet gezien door scheidsrechter Noppers. De centrale verdediger Boertien werd mee naar voren gestuurd om de druk op te voeren op de Gorechter verdediging. Dit had effect, want hij werd in de rug gelopen waardoor een vrije trap volgende. De vrije trap van J. Doldersum was er een van wereldformaat en deze verdween dan ook over de muur in de rechterbovenhoek (1-2). De volgende gele kaart was er voor Janzen nadat hij spits M. Doldersum vervelend van achteren aantikte. Een snelle uitval na een corner van Elim moest Padding weer in actie komen na een zachte lobbal van Verbeek. In de slotfase van deze helft mocht Gorecht nog enkele corners nemen maar deze leverden geen gevaar op. Zo werd er gerust met een kleine achterstand.

Scheids genegeerd

Elim kwam goed uit de kleedkamer en al snel werden er enkele corners en vrije trappen gegeven in het voordeel van Elim. Een forse duw in de rug van Daymen Doldersum binnen de 16 meter werd door de scheidsrechter Noppers volledig genegeerd waar hij normaal voor op de stip zou komen te liggen. Verbeek kreeg aan de andere zijde uit een lange pass een geweldige kans maar hij kreeg de bal niet snel genoeg onder controle om te kunnen schieten. Een afstandsschot van Hazewinkel vloog er via de onderkant van de lat weer uit. Hier kwam Elim enkele keren goed weg. Ook een volgende vrije trap van hem werd door Padding goed weg gestompt buiten de lijnen.

Vrije trap

Een vrije trap werd er aan aanvoerder Benjamins gegeven nadat hij voor de zoveelste keer tegen het kunstgras was gewerkt. Ook J. Doldersum werd niet zachtzinnig tegen het kunstgrasveld gewerkt waar een gele kaart op zijn plaats was geweest, echter na een verkeerde opmerking van hem richting de scheids kreeg hij zelf de gele kaart te zien. Hierna volgende de gebruikelijke wissels aan beide zijden maar veel verandering bracht dit niet meer aan de stand ook al waren er nog enkele kansen over een weer. Hiermee loopt Elim tegen een verliespartij op, die niet nodig was geweest want ook vandaag had het weer voldoende kansen gehad om in ieder geval de gelijkmaker te scoren. Volgende week speelt het uit tegen promovendus Wolvega.