Tevredenheid na eerste Mega G-Oktoberfest Alteveer

Alteveer - Het allereerste Mega G-Oktoberfest van zaterdagmiddag in Alteveer kan een succes genoemd worden. Met ruim 150 bezoekers uit de wijde regio, die volop genoten van de Duitse oktobersfeer, werd het een sfeervol gebeuren. Geen volle tent, maar dat had de organisatie ook niet verwacht. Dat is voor de avond, met 3.500 feestgangers een nagenoeg uitverkocht huis.

De toevoeging van deze middag voor mensen met een beperking was weldoordacht, zo kon de organisatie meer mensen laten genieten van het in Nederland razend populaire Oktoberfest. Ze waren daar in Alteveer best tevreden over het aantal bezoekers, vooral omdat het een eerste keer was en omdat de sfeer er al vlot in zat.

Daar zorgden op het podium de drie man van Original Stimmungsmacher voor, waar tussendoor nog een schepje bovenop werd gedaan door DJ Nijs. De stemmingsmakers zorgden er met hun aanstekelijke Duitse muziek voor dat de beentjes goed van de vloer gingen. Wie in een rolstoel zat, werd door de begeleiders wel meegenomen voor wat rondjes om de as. Zo waren daar vlotte polka’s, maar ook bekende après-ski-hits.

Zaagstrijd

Vanuit het publiek werden twee man het podium op geroepen voor een ouderwetse zaagstrijd met een grote handzaag. Jeroen Mulderij uit Zuidwolde vond het prachtig en genoot met volle teugen. 'Lekker feesten, er zijn mooie dames hier en we gaan zo een biertje drinken', riep hij blij. De boomstam ging overigens niet doormidden.

Vanuit Meppel was een groep van liefst 21 naar Alteveer gereisd, afkomstig van de vestiging van Van Boeijen. Acht begeleiders en dertien bewoners, die jaarlijks ook te vinden zijn bij het Giga G-Festival in Pesse. Uiteraard waren wat lederhosen en Dirndl-pakjes gehuurd. Veel van de bezoekers kwamen uit de regio, zoals een groep uit Zuidwolde namen Cosis, het vroegere Promens Care.

Voor de regionaal welbekende bezoeker Bertus Jakobs werd het een extra feestje. Hij werd in de gelegenheid gesteld om met de accordeon van één van de Stimmungsmachers twee nummers voor het enthousiaste publiek te spelen. Bertus genoot er zichtbaar van, net als zijn publiek.