Wethouder gelooft dat SEH niet sluit voordat ambulancezorg dit kan opvangen

Hoogeveen – De gemeente Hoogeveen gaat ervan uit dat Treant zich aan haar belofte houdt dat de spoedeisende hulp niet sluit voordat de ambulancezorg hiervoor is voorbereid. Dat zei wethouder Erwin Slomp tegen de gemeenteraad.

Verschillende partijen hadden de wethouder tijdens de begrotingsvergadering mondelingen vragen gesteld over de aankondiging van Treant 500 banen te schrappen. Het CDA vroeg de wethouder of hij bekend was dat ambulances soms met de ‘billendicht’ en bijna geboren baby’s rond moet rijden om een ziekenhuis te vinden waar verloskunde aanwezig is.

Problemen ambulancezorg zijn bekend

Slomp: ‘In deze sterke termen heb ik het niet gehoord, maar er zijn wel signalen dat het soms spannend is. Volgende week heb ik een overleg met de directeur van de ambulancezorg om over deze problemen te praten.’ Overigens deed Slomp een oproep om Bethesda niet in steek te laten.  ‘Wij hebben nog steeds een ziekenhuis. De komst van expertisecentra zijn een goede ontwikkeling. We moeten ons niet afkeren van Bethesda, waardoor het ziekenhuis nog minder is.’