Minibikeracer Jaiden Blokzijl wordt elfde in Molenaar NSF 100 cup

Hoogeveen - Jaiden Blokzijl uit Hoogeveen is elfde geworden in de Molenaar NSF 100 cup.

In oktober 2018 werd Jaiden geselecteerd om mee te rijden in de cup, samen met 18 andere rijders. 'Het was een droom om deze cup te mogen rijden toen ik in 2016 begon met het rijden op een minibike', vertelt de jonge coureur. 

Acht races

Begin april 2019 werd het eerste (van in totaal 8 races) NK Junior Moto Racing in deze cup verreden. De races werden gereden in Assen, Veldhoven, Berghem en Staphorst. De hoogste positie die Jaiden haalde in een race was een zesde plek in Berghem en tijdens de laatste race in Assen behaalde hij een achtste plaats. 'Crashes, racen in de stromende regen, gaten dicht rijden en ga maar door. De races waren af en toe flink spannend.'

In het totaalklassement in deze cup kwam Jaiden uit op een elfde plaats. 'Ik ben niet ontevreden en ik heb mooie nieuwe speerpunten waar ik mee aan de slag kan gaan.'

Het was een leerzaam seizoen met 'vallen en opstaan', begeleiding vanuit Molenaar en Race-Academy van Race-kids en heel veel trainen om zichzelf te verbeteren. 'Naast dit alles was er ook plezier met race vriendjes op en rond de paddock voor de nodige ontspanning, want in het veld zijn deze 18 rijders felle tegenstanders van elkaar', vertelt moeder Ingrid. 

Een leuk detail: Livio Loi, Bo Bendsneyder, Robert Schotman, Scott Derou en Walid Khan hebben ook in deze cup gereden een paar jaar geleden.

Wie meer wil weten over Jaiden en zijn raceavonturen kan hem volgen via zijn Facebookpagina JaidenB racing#13.