Eerste 'tiny forest' binnenkort aangeplant

Drie scholen uit Hoogeveen krijgen binnenkort een ‘tiny forest’. Dit zijn inheemse mini-bosjes ter grote van een tennisbaan. Morgen worden hiervoor de contracten ondertekend met IVN.

Hoogeveen aast al langer op een bijdrage voor deze mini-bossen en dit jaar was Hoogeveen een van de vijftien gelukkige gemeenten. Bij de selectie die IVN gemaakt heeft, is onder andere gelet op de ligging, of er draagvlak en goede samenwerking in de buurt is en op de motivatie. Begin vorig jaar ontving IVN Natuureducatie 1,85 miljoen euro van de Nationale Postcode Loterij voor de aanleg van honderden van deze tiny forest.

Wethouder Gert Vos: ‘Met de Tiny Forests maken we Hoogeveen duurzamer én kindvriendelijker’. Binnenkort wordt het eerste Tiny Forest al aangeplant.

‘Hoog op de agenda van Hoogeveen staat dat we een duurzame, klimaatbestendige gemeente willen zijn én dat we de ambitie hebben om de meest kindvriendelijke gemeente van Nederland te worden. Dat we nu een Tiny Forest-partner zijn, maakt me trots. We hebben in Hoogeveen veel scholen, kinderen, actieve bewoners en we hebben een langjarige en uitstekende samenwerking met het IVN. Wij gaan samen met onder andere de onderwijspartners in onze gemeente drie locaties selecteren waar we een Tiny Forest aanleggen. Met de Tiny Forests maken we Hoogeveen duurzamer en kindvriendelijker.’