Lezing in Toon Hermans Huis Drenthe; activiteiten rondom thema ‘kanker en werk’

Hoogeveen - Het Toon Hermans Huis Drenthe (THHD) in Hoogeveen houdt dit najaar een aantal activiteiten rondom het thema ‘kanker en werk: (hoe) werkt dat?’. Zo vindt op dinsdag 15 oktober een gratis toegankelijke lezing plaats over dit thema.

Je staat vol in het leven, geniet van een relatie en/of gezin, haalt voldoening uit je werk en dan krijg je de diagnose kanker of wordt je naaste geraakt door kanker. Al snel stap je in een sneltrein die van onderzoeken naar behandelingen gaat en is er bijna geen tijd om op adem te komen. Soms wil je dat ook niet, want het doel is duidelijk. De kanker moet verdwijnen uit het lichaam.

Impact

Als je geraakt wordt door kanker, heeft dat een enorme impact op je leven. Onder anderen op je werkzame leven. Dat kan zijn op moment van de diagnose of bij start van de behandelingen, waarbij de vraag zich aandient: blijf ik werken? Kan dat? Wil ik dat? Wat heb ik daarvoor nodig? Ook terugkeer in het werk is niet vanzelfsprekend. Het kan zijn dat je het werk fysiek of mentaal (tijdelijk) minder goed aan kan.

Of dat je aanpassingen op je werkplek nodig hebt. Mogelijk vraag je je af of je werk nog bij je past of ervaar je het niet meer als zinvol. Daarnaast speelt ook de wet- en regelgeving rond re-integratie en de relatie tussen de werkgever en werknemer. Als je ZZP-er bent wordt je relatie met opdrachtgevers gecompliceerder en komen inkomsten mogelijk onder druk te staan.

Inloopspreekuur

De ervaring leert dat er vaak veel vragen zijn over kanker en werk. Daarom start het THHD ook met een inloopspreekuur over dit onderwerp, getiteld: Werk wijzer met kanker. Tijdens dit spreekuur kan eenieder met vragen terecht bij Rian van den Hende, coach bij kanker. Werk wijzer met kanker start op 14 november en duurt van 19.30 tot 20.30 uur en wordt maandelijks gehouden. Het tweede spreekuur is op 10 december.

Lezing

Als start op de spreekuren verzorgen Rian van den Hende en Monique van Seters, coaches bij Coach Connect (www.coachcon nectbijkanker.nl), een lezing op dinsdag 15 oktober met het thema werk en kanker. Tijdens deze lezing wordt ingegaan op hoe je zelf de regie kunt nemen over je werkzame leven, als je geraakt bent door kanker. Uitgangspunt is kijken: wat past er nu? Daarbij kun je jezelf de vraag stellen: wat wil ik en hoe ga ik dat doen? Graag vooraf aanmelden: info@toonher manshuisdrenthe.n