Jong en oud verbonden door taal

Hoogeveen - In het kader van de Kinderboekenweek hebben de leerlingen van groep 7 van OBS de Goudvink voorgelezen in het Jannes van der Sleedenhuis. In groepjes van twee tot vier leerlingen werd er in zeven huiskamers van het verzorgingshuis voorgelezen.

Enige tijd geleden kwam het ‘Jannes’ met de vraag of de leerlingen van de Goudvink wel wilden voorlezen aan de ouderen die hier wonen. Er werd niet lang getwijfeld, want dat wilden de leerlingen wel. Na het uitkiezen van een prentenboek, het oefenen met verschillende stemmen, duidelijk articuleren en het op de juiste plek staan tijdens het voorlezen was het gisteren zo ver.

Warm onthaal

Een warm onthaal door het personeel en de ouderen van het Jannes van der Sleedenhuis zorgde ervoor dat de spanning die hier en daar toch wel te voelen was, snel minder werd. Het enthousiasme was groot tijdens het voorlezen en mooie gesprekken zijn naderhand gevoerd tussen de verschillende generaties.

Een ochtend waarin de verbinding tussen jong en oud in de wijk Wolfsbos heeft gezorgd voor een mooie ochtend. Een wekelijks bezoek werd door sommigen zelfs al geopperd. Er wordt dan ook gezocht naar een vervolg