Dames Olhaco blij met punt: ‘We kunnen meer dan we laten zien’

Hoogeveen - De dames van Olhaco hebben ook hun tweede thuiswedstrijd niet winnend kunnen afsluiten. Tegen koploper Halley uit Wehl kwam de ploeg van trainer Marcel Veldscholten tekort. De thuisclub speelde de laatste set uitstekend, waardoor tot tevredenheid van de Hoogeveense dames toch nog een punt thuisgehouden kon worden: 1-3.

De koploper bleek over een goed ingespeeld team te beschikken met meer slagkracht, een moeilijkere service, een sterkere verdediging en een beter blok.

Forse cijfers onderuit in eerste sets

Olhaco ging met vrij forse cijfers onderuit in de eerste drie sets: 18-25, 13-25 en 16-25. Omdat Olhaco in deze sets eigenlijk geen moment echt zicht had op setwinst was Marcel Veldscholten na afloop blij met een punt. ‘Jazeker, we maakten gewoon te veel onnodige fouten. Onze blokkering was niet goed en aanvallend brachten we te weinig. Wat Mirte van der Werf in de vierde set deed was uitzonderlijk. Ze serveerde tien keer op rij met vijf aces. Toen zag je het geloof bij de hele ploeg ook weer terugkomen. We kunnen beduidend meer dan we hebben laten zien.’ Olhaco begon de wedstrijd tegen het onbekende Halley met Margit Habing, Mirte van der Werf, Susan Otten, Cyanne Werkman, Dorien Wobben, Elizanne de Vries en libero Lisanne van der Sleen. De start was dramatisch, want al snel stond Olhaco met 1-8 achter. Daarna herstelde de thuisclub zich en kwam terug tot 12-16, maar liet Halley toch weer uitlopen naar 12-19. Het gat van zeven punten bleef, waarna Halley de eerste set via 18-25 binnen sleepte.

‘Na het slechte begin is het verschil zeven punten gebleven en dat was goed.’ In de tweede set begon Olhaco uitstekend met een 8-4 voorsprong. Daarna nam de scheidsrechter drie dubieuze beslissingen, waarbij aanvoerster Margit Habing drie keer bij de arbiter verhaal ging halen. Olhaco raakte daardoor uit haar spel en gaf de voorsprong weg: 8-11. Halley kreeg moed en was sterk genoeg om Olhaco niet terug te laten komen: 13-25. Ook in de derde set was Halley de betere ploeg. Veldscholten had libero Ingrid Baas ingebracht voor Lisanne van der Sleen. De gasten waren slimmer, terwijl Olhaco te veel fouten maakte en aanvallend te weinig kon uitrichten: 16-25.

In de vierde set leek Halley bij 5-10 opnieuw vrij eenvoudig op setwinst af te stevenen, maar daarna kwam de fase van Mirte van der Werf. Zij serveerde tien keer en produceerde vijf aces, waardoor Olhaco terugkwam in de set, Bij 7-11 kwam Lisanne Coelingh, die een jaar wegens een blessure niet inzetbaar was, in de ploeg voor Elizanne de Vries. Na 16-16 liet Olhaco goed volleybal zien. Blokkerend pakte de thuisclub nu wel punten en de servicedruk van onder andere Mirte van der Werf was een belangrijk wapen. Na 16-16 kwam Halley er niet meer aan te pas, Olhaco pakte de vierde set via 25-16.

Olhaco-Halley 1-3 (18-25, 13-25, 16-25 , 25-16)