Opnieuw geen winst voor SC Elim

Delfzijl Het team van Elim en supporters gingen op bezoek bij NEC Delfzijl, dat in de middenmoot meedraait na een verlies- en winstpartij. Deze middag werd gefloten door scheidsrechter Kohler uit Dokkum.

Er werd vanaf het begin door beide zijden begonnen met afwachtend voetbal, af en toe onderbroken door een vrije trap. Na tien minuten spelen had M. Doldersum de grote kans om de score te openen maar hij zag zijn bal over het doel verdwijnen. Het bal tempo lag aan beide zijden erg laag en veel gebeurde er niet totdat Koekoek fel doorging op zijn tegenstander Boersema. Scheidsrechter Kohler zag zich genoodzaakt om een directe rode kaart te geven, Zo bleef Elim binnen korte tijd met tien man over in het veld. NEC rook nu kansen. Vanuit een snelle spelhervatting van M. Doldersum kwam de bal bij zijn broer Daymen terecht. Hij was het die de 0-1 op het scorebord liet verschijnen. Elim kon met een lichte voorsprong de thee opzoeken.

Na de rust was het M. Doldersum die een grote kans kreeg om de voorsprong te verdubbelen maar de keeper van Delfzijl was attent.

Na bijna een uur spelen was er weer een counter van NEC met een goede assist van Ennaciri op de vrijstaande Zimmerman. Zijn schot verdween achter de Elim goalie (1-1). Hierna volgde al snel de 2-1, wederom door Zimmerman. Een snelle uitval van NEC bracht Ennaciri in balbezit en was er voor M. Koops geen houden meer aan (3-1). Volgende week speelt Elim een thuiswedstrijd tegen Gorecht.

Man van de wedstrijd:

W. Boertien

Henk Veld