Dames Olhaco hopen op winst tegen koploper

Hoogeveen - De volleybalcompetitie is al weer twee weken oud, komend weekend staat de derde wedstrijdronde op het programma. De heren van Olhaco gaan op bezoek bij Sneek. De dames van Olhaco ontvangen koploper Halley.

De dames van Olhaco spelen hun tweede thuiswedstrijd tegen koploper Halley uit Wehl. Dat wekt enige verbazing, omdat Halley vorig seizoen tiende werd in 2B. De ploeg handhaafde zich ternauwernood via pd-wedstrijden. Dit seizoen startte de onbekende ploeg uitstekend met twee overwinningen en een eerste plaats. Halley won met 2-3 van Dynamo 2 en met 3-1 van SVI. Olhaco startte met een 0-4 nederlaag tegen Rivo, maar herstelde zich zaterdag prima door een 1-3 zege op SSS, dat vorig seizoen derde werd in 2B. Die winst moet de ploeg de nodige steun gegeven hebben. De verhoudingen zijn nog niet helemaal duidelijk. Olhaco wil graag de goede lijn van afgelopen zaterdag doortrekken. Halley is in the winning mood, het zal dus met vertrouwen naar Hoogeveen komen. De wedstrijd Olhaco-Halley begint zaterdag in sporthal Trasselt om 18.30 uur.

Heren

De heren van Olhaco wonnen één keer met 3-2 en verloren één keer met 3-2. De ploeg van trainer Menno Volkerink brengt een bezoek aan Sneek. De Friezen staan achtste, terwijl Olhaco zevende staat. Sneek begon met een 3-1 zege Orion 2, maar verloor zaterdag vrij duidelijk van nieuwkomer Bovo. <EP,1>Vorig seizoen won Olhaco thuis met 4-0, dat was de enige wedstrijd waarbij Volkerink de coach was. Ook Sneek heeft met Erik Mulder een nieuwe coach. Vorig seizoen verloor Olhaco in Sneek, maar de ploeg wil dat graag recht zetten. De wedstrijd Sneek-Olhaco begint zaterdag in de Sneker sporthal om 19.00 uur. <eindpunt>


Gerelateerd nieuws

Heren Olhaco willen eerste thuiszege tegen EVV

Hoogeveen - De tweede wedstrijddag van het seizoen voor de volleyballers en volleybalsters staat op het programma. De heren van Olhaco ontvangen EVV uit Elburg. De dames van Olhaco willen herstel na de nederlaag tegen Rivo, in het uitduel met SSS in Barneveld. De heren van Olhaco ontsnapten op de eerste wedstrijddag tegen promovendus CSV in Zwolle. In de eerste twee sets kwam Olhaco niet in haar spel, maar maakte daarna de 2-0 achterstand knap goed. Uiteindelijk werd een nipte 2-3 zege in de wacht gesleept, maar trainer Menno Volkerink was over het begin van het duel niet tevreden. Zaterdag speelt Olhaco haar eerste thuiswedstrijd van het prille seizoen in de eerste divisie A. EVV uit Elburg is dan de tegenstander. EVV kwam afgelopen weekend nog niet in actie. Haar eerste wedstrijd van het seizoen is dus in Hoogeveen. Beide ploegen hebben elkaar in het verleden nog niet vaak getroffen. Vorig seizoen verloor Olhaco thuis met 1-3 van EVV. In de slotfase van de spannende competitie boekte Olhaco een uiterst kostbare 1-3 zege in Elburg, mede daardoor bleef de ploeg in 1A. Olhaco oefende afgelopen woensdag in Trasselt tegen het Nederlands militair team. Olhaco speelde bij vlagen goed, maar Nederland miste twee basisspelers. Olhaco won met 4-0 via 28-26, 25-16, 25-16 en 25-18. Dat moet het nodige vertrouwen geven voor het treffen met EVV. De wedstrijd Olhaco-EVV begint zaterdag om 18.30 uur in sporthal Trasselt. De dames van Olhaco begonnen met een 0-4 nederlaag tegen Rivo, maar er was toch tevredenheid over het vertoonde spel. De ploeg van trainer Marcel Veldscholten gaat op bezoek bij SSS in Barneveld. SSS kwam nog niet in actie, maar wordt wel gezien als een van de betere ploegen in de tweede divisie B. Vorig seizoen eindigde de ploeg in de top. De ploeg bekerde niet verder en won alleen van Spaarnestad. Van Rosstars en Rivo werd verloren. Ook dit is weer een onbekende tegenstander voor Olhaco, maar gezien de hoge klassering van vorig seizoen mag Olhaco op een zeer lastig karwei rekenen. De ploeg wil heel graag de eerste winstpartij laten noteren. SSS-Olhaco begint in Barneveld om 17.00 uur.

Actueel 27 september 2019