Boer (58) uit Geesbrug verdacht van ernstige verwaarlozing dieren

Geesbrug - Een 58-jarige boer uit Geesbrug wordt ervan verdacht dat hij zijn rundvee verwaarloost. De situatie is volgens het Openbaar Ministerie zo ernstig dat de zaak vrijdag door de politierechter in Assen is doorverwezen naar de meervoudige strafkamer.

,,Vanwege de manier waarop deze boer zijn dieren heeft verwaarloosd, zou je naar mijn mening over moeten gaat tot een bedrijfssluiting”, zei de officier van justitie. De boer heeft ongeveer 115 runderen. Bij een inspectie half januari van dit jaar op de boerderij in Geesbrug werd geconstateerd dat een flink aantal stieren niet bij de waterbakken kon. Een van de runderen was zo uitgedroogd, vermagerd en ziek dat het niet meer kon staan.

Drie dode dieren

Volgens het Openbaar Ministerie (OM) waren de hygiënische omstandigheden in een stal heel slecht. Negen stieren stonden in een kapschuur met stro dat vol lag met mest. Ook zijn naaste de stallen en een hek drie kadavers gevonden van dieren die al meer dan twee dagen dood waren. De strafzaak wordt volgende maand behandeld door de meervoudige economische kamer van de rechtbank in Groningen.