Welke parel wint € 2.500,-?

Diever - Het samenwerkingsverband P10 waar gemeente Westerveld lid van is, heeft de jaarlijkse Henk Aalderink-prijs weer uitgeschreven. Dit jaar daagt de P10 ‘parelkwekers’ uit, te laten zien hoe levendig en bruisend het platteland is.

Onder een parel verstaat de P10: een plek die het bezoeken waard is, een energiek evenement of een bruisend initiatief. De parelkweker die de meest indrukwekkende parel inlevert, wint de prijs en krijgt € 2.500,-. Met de inzendingen stelt de P10 een route samen door heel Nederland. Inzenden kan tot 11 oktober 2019.

Aanmelden

De Henk Aalderink-prijs is in het leven geroepen om aan Nederland te laten zien wat er op het platteland gebeurt. De inzendingen sluiten aan bij de doelstellingen van de Henk Aalderink-prijs. De parel is het bezoeken waard, open voor publiek en draagt bij aan de leefbaarheid. Bij voorkeur is de parel door dorpen of groepen inwoners zelf geïnitieerd. Uitgebreide informatie over de wedstrijd staat op www.p-10.nl/ha-prijs en daar kunnen parels ook ingediend worden.

Op 27 november 2019 - tijdens de Wintersessie van de P10 - maakt de jury de winnaar bekend. Van de ingezonden plattelandsparels stelt de P10 een route samen die geïnteresseerden over het Nederlandse platteland voert.