Café De Lijst beleeft muzikaal weekend

Hoogeveen - Komend weekend spelen er drie bands in café De Lijst. Vrijdag komen er twee oldskool metalband spelen en zondag een bluesband.

Vrijdag treedt de band Burning op. Burning speelt metal met een knipoog naar de jaren 80. Het debuutalbum van Burning, Nightmares, verscheen in 2016 en verkocht ruim 1000 exemplaren waarbij de video van de single 'Something Is Lurking In The Dark' meer dan 220.000 views kreeg op YouTube! In 2018 kwam de band met de EP 'P.I.D. Files' over het wel of niet overleden zijn van Paul McCartney. Fan van Black Sabbath en/of Iron Maiden? Dan is Burning zeker niet te missen. 

Sad Iron

Diezelfde avond treedt Sad Iron op. Sad Iron is een bekende naam in de Nederlandse metalgeschiedenis. De band is circa veertig jaar geleden opgericht door gitarist Bernard Rive en staat bekend als één van de eerste speedmetalbands van Nederland en kan in een adem worden genoemd met acts als Raven en Exciter. De band heeft hierdoor aan de wieg gestaan van de New Wave of Dutch Heavy Metal. Sad Iron heeft in meerdere nationale en internationale zalen gestaan, waaronder paradiso, en heeft podia gedeeld met bands als Hanoi Rocks, Vandale en Picture.

The Goshawks

Zondag komt The Goshawks naar Hoogeveen. Deze band is in 2014 opgericht door gitarist Leander Nijland, die als doel had een band op te zetten met goede muzikanten en een veelzijdig repertoire. De band speelt een energieke mix van Blues (Texas, Chicago), Swing, Rock'n Roll/Rock a Billy. De band laat zich inspireren door namen als Jimmie Vaughan, B.B King, Little Walter, Red Devils, Fabulous Thunderbirds en veel anderen.

De rijke muzikale ervaring van alle bandleden en het enthousiasme waarmee ze deze muziek spelen geeft de band een geheel eigen karakteristieke sound. Ieder optreden wordt hierdoor een unieke muzikale beleving.

Vrijdag begint de eerste band tegen 21.30 uur. Zondag is De Lijst om 16.00 uur geopend en de band speelt vanaf 17.00 uur.