Boekenzoeker bij Bruna Hoogeveen tijdens Kinderboekenweek

Hoogeveen - Ter ere van de Kinderboekenweek hebben Lotte en Ronald van Bruna Hoogeveen de Boekenzoeker uitgenodigd.

Wie zaterdagmiddag 5 oktober een kinderboek koopt bij de Bruna, kan de hulp inroepen van de enige echte Boekenzoeker van de hele wereld. En bij aankoop van een kinderboek ontvangt iedereen gratis het Kinderboekenweekgeschenk.

Opvallende verschijning

De Boekenzoeker met het Pinkeltje boek op haar hoofd is een opvallende verschijning. Stella Leenders bedacht dit typetje vier jaar geleden toen zij op kindcentrum Het Groene Hart in Zuidwolde aan de slag ging als beheerder van de schoolbibliotheek. Inmiddels werkt zij als Boekenzoeker voor twee scholen en voor Bibliotheek Zuidwolde. Langzaam maar zeker breidt de bekendheid van de Boekenzoeker zich uit. Zo kwam Leenders deze zomer als Boekenzoeker in actie tijdens Het Mooie Kinderboekenfestival in Hoogeveen.

‘Elk kind houdt van lezen’

‘Als Boekenzoeker help ik kinderen en (groot)ouders bij het vinden van een geschikt boek. Dit kan een leesboek zijn, maar ook een voorleesboek, een stripboek, een zoekboek of een informatief boek. Doordat ik verkleed ben is voor kinderen de drempel laag om met mij te praten’, vertelt Leenders. Zij gelooft beslist niet dat de jeugd van tegenwoordig niet meer wil lezen. ‘Elk kind houdt van lezen. Je moet er alleen voor zorgen dat je het juiste boek op het juiste moment aan het juiste kind geeft.’

‘Reis mee!’

Lotte en Ronald verheugen zich op de Kinderboekenweek met dit jaar als thema ‘Reis mee!’. Elk jaar maken het team Bruna Hoogeveen er een feestje van. ‘En nu hebben we ook nog de Boekenzoeker in de winkel. De expert op het gebied van kinderboeken.’ De Boekenzoeker is er zaterdag 5 oktober van 13.00 tot 16.00 uur in de winkel in Winkelcentrum De Weide. Ook is er de actie voor de kinderen ‘Sparen voor de Schoolbieb’. Kinderen kopen in de Bruna-winkel kinderboeken, zij leveren de kassabon in op school en na de Kinderboekenweek levert school de envelop met alle kassabonnen bij Bruna Hoogeveen in en voor 20 procent van het totale kassabonbedrag zoekt de school bij Bruna nieuwe schoolboeken uit. Elk jaar is dit een groot succes bij diverse scholen en iedere school mag meedoen.