Boerenprotest: Massale uittocht uit Den Haag, verkeer op de A28 richting Zwolle loopt vast door langzaamaan actie met trekkers

Automobilisten die op de A28 richting Zwolle rijden krijgen te maken met een flinke file. Tussen De Wijk en Staphorst blokkeren drie trekkers de weg.

Door de actie van de boeren, moeten weggebruikers inmiddels rekening houden met een vertraging van zo’n anderhalf uur. Vanochtend hielden de boeren ook een protestactie op de A28. Vanuit Pesse trok een stoet van 86 trekkers richting Zwolle.

Ondertussen verlaten de boeren het Malieveld in Den Haag. Dat zorgt voor veel files in het hele land. In het hele land staan 166 files met een totale lengte ruim 700 kilometer.

Trekkers blokkeren Hoofdstation Groningen

Op het Hoofdstation in Groningen werd vandaag ook actie gevoerd. Daar stonden boeren met hun trekker voor het station. Hierdoor liep het busverkeer forse vertragingen op. De actie zou tot 17.00 uur duren, maar de agrariërs zijn nog niet vertrokken. Even na 18.00 uur keerden de boeren weer huiswaarts.

Drukste ochtendspits ooit.

Duizenden boeren trokken dinsdag naar Den Haag om te protesteren. Ze vinden dat ze van veel dingen de schuld krijgen en dat ze worden afgeschilderd als dierenmishandelaars en milieuvervuilers. Toen D66-er Tjeerd de Groot opperde dat de boeren hun veestapel maar moesten halveren om de stikstofuitstoot te minderen was de maat vol.

De agrariërs pakten dinsdagmorgen massaal de trekker om naar Den Haag te gaan. Het verbod om met de trekker op de snelweg te rijden, lapten ze massaal aan hun laars. Dat zorgde voor veel files door het hele land. De ANWB sprak zelfs van ‘de drukste ochtendspits ooit.’

Ondanks dat de gemeente Den Haag slechts 75 trekkers op het Malieveld toestond, stonden er vandaag honderden. De boeren reden door de neergezette hekken heen.