Drukste ochtendspits ooit! Meer dan een uur vertraging op de A28

Regio - Verkeer op de A28 ondervindt grote hinder door het boerenprotest, drukte door het regenachtige weer en ongevallen. Het verkeer bij Pesse staat bij Green Planet muurvast. Ook bij Staphorst moet rekening worden gehouden met een file.

De ANWB geeft aan dat de vertraging daar kan oplopen tot meer dan een uur. Bij Staphorst waren twee bestelbussen betrokken bij een ongeval. Ook het verkeer vanuit Steenwijk staat vast bij de aansluiting van de A32 met de A28.

De A28 bij Pesse gaat nu dicht. Er staan honderden trekkers op de vluchtstrook. De politie heeft het verkeer stil gezet om de boeren de ruimte te geven om te vertrekken. 

Op de A28 ter hoogte van de afslag Assen-Noord zijn vanochtend meerdere auto's op elkaar gebotst. Hierdoor rijdt het verkeer tussen Assen-Noord en Assen-Zuid langzaam over een afstand van zeven kilometer.

De ANWB telde vanmorgen meer dan 1050 km file door het boerenprotest. Inmiddels staat de teller op 1.110 km file. Vooral in het midden van het land is het bizar druk. Daarmee is het de drukste ochtendspits ooit.