Goede start voor Sidokwan; acht prijzen voor Hoogeveens team

Hoogeveen - Team Sidokwan opende zondag het nieuwe seizoen in Aarschot, België. Het Hoogeveense taekwondoteam scoorde met acht prijzen. Twee bronzen, vijf zilveren en een gouden medaille.

De gouden medaille viel te verdelen tussen de broers Kevin en Brian Prent. Beiden kwamen zondag in dezelfde gewichtsklasse tot 87 kilogram uit. Zowel Brian als Kevin won de halve finale. Uiteraard hebben beiden niet de finale tegen elkaar gevochten en was het dit keer de beurt aan Kevin om de gouden medaille in ontvangst te nemen.

De broertjes Delano en Djayden openden het toernooi. Delano behaalde een bronzen plak. Djayden viel buiten de prijzen ondanks dat hij drie partijen goed heeft gevochten. De laatste vechter van de dag was Chris Kloppenberg. Chris is eerste jaar junior en won dit toernooi een zilveren medaille. Chris begon zijn eerste partij niet sterk en stond snel achter met nul tegen zes. In de derde ronde werkte hij de achterstand weg en kwam zelfs op voorsprong met 10 tegen 9.

Golden point

In de laatste seconde viel de Hoogevener waardoor de stand op tien tegen tien kwam. In de extra ronde scoorde Chris de golden point en won hiermee zijn partij. De halve finale tegen Geerts was met 20 tegen 1 een makkie. In de finale moest Chris alles uit de kast halen om te scoren tegen de sterke Akgul. Akgul was uiteindelijk met 12 tegen 16 de sterkste. Teamgenoten Inas Bengrad, Lieke Heling en Maurice Hof waren ook goed voor een zilveren medaille. Kim Kloppenberg kwam tegen Chaslamdis één punt tekort, 16 tegen 17, en moest genoegen nemen met brons. Damian van Duivenbode vocht een erg spectaculaire partij in hoog tempo.

Verder vechten

Damian trof in de eerste ronde de Belg Le Bate vol op het hoofd met een draaitraptechniek. De Belgische scheidsrechter vergat hem uit te tellen waardoor Le Bate genoeg tijd kreeg om te herstellen en hierdoor verder kon vechten. Damian heeft dan wel geen prijs gewonnen, maar voor hem kon de dag niet meer stuk.