Opnieuw geen zege voor De Weide

Hoogeveen - De Weide is er in de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen niet in geslaagd de punten in Hoogeveen te houden.

In het thuisduel tegen promovendus LTC uit Assen waren het de gasten die na een 0-0 ruststand in de tweede helft via een benutte strafschop door Mulder op een 0-1 voorsprong kwamen. In de slotfase verdubbelde Heerings de voorsprong en zorgde zo voor de tweede driepunter voor de Assenaren.

Door afwezigheid van trainer Smid was het assistent Hans Slender die deze middag de coaching voor zijn rekening mocht nemen bij de thuisploeg. Met een door verschillende blessures geteisterde selectie ging De Weide in dit eerste thuisduel van dit seizoen op jacht naar de eerste competitiepunten. Het centrale duo achterin bestond uit Tuinstra en Nijstad, terwijl de vleugels werden bezet door Dekker en Morsink. De eerste fase kende een gelijk opgaande strijd, waarbij de thuisploeg moeite had om op te bouwen door het vroeg druk zetten van de gasten. Na een voorzet van Dekker en mogelijkheid voor De Weide, maar de gasten wisten te onderscheppen. Na een combinatie in de twaalfde minuut tussen Danhof en Mulder door het centrum, was het Tuinstra die de bal nog net tot corner wist te verwerken.

Moeite met aanvalsspel gasten

De Weide had het in deze fase lastig met het aanvalsspel van de gasten. Na een schot van Mulder een snelle hervatting door doelman Blanken. Via Belt volgde een mogelijkheid die leidde tot de eerste corner voor de thuisclub. In de vierentwintigste minuut was er opnieuw een kans voor De Weide, maar het schot van Buining kon simpel worden gekeerd door de LTC-doelman. Na ruim een half uur spelen kwam er een prima pass van Dekker op Sander Benjamins. Het schot van Benjamins was echter een prooi voor de goalie van de gasten. Even later volgde een doelpoging van Luchtenberg die echter ruim over het doel van de gasten ging. Kort hierna volgde een vrije trap voor de gasten. Maar deze doelpoging van Arjan Akkerman was een prooi voor doelman Blanken. Met de brilstand gingen beide ploegen aan de thee.

Na de rust kwamen twee ongewijzigde ploegen het veld op. De eerste, prachtige, kans was voor de gasten toen Kuntz vrij voor het doel verscheen. Zijn inzet ging echter over de deklat en zo kwamen de groenwitten met de schrik vrij. Even later een prima mogelijkheid voor de thuisploeg, toen na een breedtepass van Benjamins doelman V.d. Veen de bal nog net voor de inkomende Belt kon pakken. Wierenga kwam binnen de lijnen voor Nijstad om zo wat meer aanvallende power te brengen. In de 62e minuut werd een fraaie aanval van de thuisploeg afgesloten met een schot van Dekker, dat echter nog net kon worden gekeerd door de LTC-doelman. De beste mogelijkheid voor de thuisploeg kwam na een voorzet van Belt bij de tweede paal waar Mark v.d. Graaf de bal over schoot. Even later nog een schot van Belt die gepakt werd door de LTC-doelman. Na een counter van de gasten werd Heerings ten val gebracht binnen de beruchte lijnen. De strafschop werd door Mulder achter doelman Blanken geschoten en zorgde voor de 0-1 voor de gasten. De Weide probeerde de gelijkmaker te forceren en gaf hiermee veel ruimte aan de tegenstander. Dit zorgde in de 82e minuut nog voor de 0-2 via Heerings.

Man van de wedstrijd:

Damian Dekker