Clarinets Unlimited en Scala geven concert

Regio - Een bijzonder concert op zaterdag 5 oktober in CCM De Plataan in Meppel. Een groep van 15 Scala klarinetleerlingen uit Meppel, De Wijk, Zuidwolde, Hoogeveen, Nijeveen en Dwingeloo deelt het podium met Clarinets Unlimited - Groningen.

Onder de titel ‘Meester & Leerling’ biedt dit orkest de leerlingen de gelegenheid om een muziekstuk te presenteren en om een partijtje mee te blazen tussen de orkestleden. De klarinettisten die meedoen volgen lessen bij Liesbeth Klok en Eberdine van Breemen en variëren in leeftijd van 9 tot 65 jaar. Meegevoerd worden op de klanken van klarinetten? Het concert begint om 16.00 uur en duurt tot 18.00 uur.

Meester & Leerling

Clarinets Unlimited is een 20-koppig orkest met alleen klarinetten. Het muziekgezelschap staat onder leiding van dirigent Karin Vrieling en is al ruim twintig jaar actief in Groningen en omgeving. Elk half jaar speelt het orkest werken rond een bepaald thema.

Een uitspraak van de Hongaarse componist Zoltán Kodály is het uitgangspunt voor het meester-leerling thema van het concert in Meppel: ‘Onderwijs muziek op zo’n manier dat het voor de leerling een vreugde is; het brengt liefde voor fijne muziek teweeg die een leven lang meegaat’.

Het orkest heeft een programma samengesteld van werken van enkele componisten met hun leerling, zoals César Franck en zijn leerling Claude Debussy.