Badminton uitproberen tijdens minicursus

Ruinen/ Hoogeveen - Badmintonverenigingen in Noord-Nederland houden een 10-daagse minicursus 'probeer-badminton'. In 10 lessen leer je de basisslagen, spelregels en speel je je eerste onderlinge wedstrijden. Ook BV Ruinen doet mee aan deze actie, evenals BV Smash in Hoogeveen.

De cursus staat onder begeleiding van een enthousiaste trainer. Het enige dat je nodig hebt zijn zaalschoenen en sportkleding. Opgeven kan tot uiterlijk 30 september via de website www.probeerbadminton.nu

Badmintonvereniging Ruinen is een gezellige, sportieve club voor jong en oud. Elke donderdagavond zijn er trainingen in sporthal De Marse in Ruinen. Het is nu mogelijk om een 10-daagse minicursus te volgen vanaf donderdag 3 oktober. De jeugd speelt van 19.00-20.00 uur en senioren spelen van 20.00-22.30 uur.

Badmintonclub Smash is dé badmintonvereniging voor jong en oud in Hoogeveen. Ook hier is het mogelijk de minicursus te volgen vanaf 3 oktober. De jeugd speelt in Sporthal het Activum, van 18.00 - 19.30 uur en senioren spelen in Sporthal Trasselt, van 19.30-21.30 uur.

Flitsende sport 

Badminton is een sport die iedereen kent van de camping, maar het is meer dan een shuttle overslaan. Het is de snelste racketsport ter wereld. De shuttle kan snelheden halen van meer dan 350 kilometer per uur! Badminton is een sport voor iedereen, populair bij mensen van alle leeftijden. Het is leuk om te doen, gemakkelijk om te leren. Badmintonnen heeft ook veel voordelen. Het is een makkelijke manier om af te vallen. Badminton is een ‘full body work-out’, je gebruikt bijna alle spieren in je lichaam. Wil je wat doen aan dat zwembandje? Dan is regelmatig badmintonnen de ideale aanzet. Je kuiten, je bilspieren, hamstrings, en nog veel meer: je traint het allemaal!