Dames Olhaco beginnen met nederlaag tegen Rivo

Hoogeveen - De dames van Olhaco zijn de competitie begonnen met een 0-4 nederlaag tegen Rivo uit Rijssen. Het verschil was niet groot, maar het piepjonge Olhaco kwam op cruciale momenten net iets tekort, waardoor het iets slimmere Rivo met de vijf punten aan de haal ging.

Rivo was aanvallend en verdedigend net iets beter dan Olhaco, dat aanvallend en verdedigend te veel fouten maakte. Olhaco-trainer Marcel Veldscholten baalde van de nederlaag, omdat er volgens hem wel meer in had gezeten.

Spannende slotfase

Olhaco begon met Susan Otten, Elizanne de Vries, Nadine Knol, Dorien Wobben, Cyanne Werkman, Margit Habing en libero Lisanne van der Sleen. De eerste set ging lang gelijk op en bij 23-23 ontstond een spannende slotfase. Door twee fouten van de thuisclub ging de eerste set via 23-25 naar de gasten. De tweede set verliep vrijwel op dezelfde wijze, alleen nu ging de strijd gelijk op tot 19-19. Olhaco serveerde in de tweede set vijf keer foutief, maar op aanvallend en verdedigend gebied ging er iets te veel mis. Rivo had iets meer slagkracht en Olhaco kreeg op de middenaanval maar geen grip. Rivo liep uit naar 21-24, waarna de tweede set met 22-25 door Rivo werd gewonnen. In de derde set was het verschil groter. Al gauw kwamen de gasten met 9-15 voor. Rivo pakte verdedigend heel veel van de vloer en Olhaco kwam moeilijk tot scoren. Olhaco kwam te kort en verloor deze set met 17-25. In de vierde set had Olhaco nog de kans een puntje te pakken en gezien het vertoonde spel had de ploeg van Veldscholten daar ook wel recht op.

Persoonlijke fouten

In de vierde set begon Olhaco goed en het kwam voor met 11-9. Door enkele persoonlijke fouten werd het snel al weer 12-13 en liep Rivo uit naar 17-20. Olhaco knokte zich sterk terug tot 24-24 en waren er volop kansen op een punt. Een aanval door het midden zorgde voor 24-25 en een blok voor 24-26 al viel de blokkeerster wel in het veld van Olhaco, maar het werd goed gekeurd. Olhaco-trainer Marcel Veldscholten baalde van de nederlaag, maar vond het vertoonde spel niet slecht. ‘Voor ons doen hebben we het niet slecht gedaan. Het was echter net niet genoeg. Rivo is een goede ploeg, die bovenin gaat meedraaien. Als we daar nipt van verliezen dan doen we het goed. We missen scorend vermogen bij het net. Ik denk wel dat het een moeilijk seizoen gaat worden, maar we staan er wel beter voor dan vorig seizoen. Passend hebben we het bijvoorbeeld goed gedaan.’