Stones Sessions: Rock ‘n Roll Circus Tour

Ze zijn dé grote verrassing van dit jaar in tribute-land en zaterdag 28 september laten de Stones Sessions in Het Podium zien waarom. De mannen weten hun liefde voor de Rolling Stones op het podium te vertolken in een weergaloze rockshow vol muzikaliteit en eigenzinnigheid.

Paint It Black, Honkey Tonk Women, Gimme Shelter, ze worden allemaal weer nieuw leven ingeblazen. Ondanks dat de Rolling Stones zelf natuurlijk nog spelen, is het met de Stones Sessions alsof je daadwerkelijk teruggaat naar de roerige jaren ’70. De ene na de andere hit wordt de zaal in geslingerd, inclusief zweet, blues, rokende gitaarversterkers, geleid door de pittige rocksound van zanger Jeffrey Hendriks.

Mick Jagger en Keith Richards zijn al decennia lang mythische figuren in de popmuziek. Het is daarom ook niet voor niets dat vijf talentvolle muzikanten (bekend van oa. Nielson, The Royal Engineers, Lisa Lois en Money & The Man) zich op het rijke oeuvre van The Rolling Stones hebben gestort. De muziek van ‘The Greatest Rock’n Roll band in the world’ gaat terug tot begin jaren zestig en is voor veel muzikanten een enorme inspiratiebron. De livesensatie die Stones Sessions met zich meebrengt komt gevaarlijk dicht in de buurt van de beruchte shows uit de jaren zeventig waar The Rolling Stones om bekend staan.

Rock ’n Roll Circus Tour

Stones Sessions begint dit najaar aan haar tweede clubtour. Na een druk festivalseizoen tourt de band wereldwijd verder langs de ABC-eilanden en acht steden in China. Gelukkig is er ook nog tijd voor een show in Hoogeveen. De Rock ‘n Roll Circus tour dankt haar naam aan het concert/tv-show uit 1968 waarbij de Stones in een circustent optraden samen met onder andere The Who, John Lennon, Eric Clapton, Jethro Tull en meer.