Bezig Bijtje voor clubicoon Jan ten Cate (80) van jarige supportersvereniging VV Noordscheschut

Jan ten Cate (80) is sinds zaterdagavond de trotse drager van een Bezig Bijtje, een speciale blijk van waardering voor bijzondere Hoogeveners.

Zaterdagavond vierde de Supportersvereniging van VV Noordscheschut het 50-jarige bestaan. Tot zijn grote verrassing werd Ten Cate door de voorzitter naar voren geroepen en ontving hij uit handen van wethouder Erik Giethoorn het speldje van het Bezig Bijtje en de bijbehorende oorkonde.

Nog steeds actief als materiaalman

Jan ten Cate is een leven lang betrokken bij de voetbalclub in zijn dorp. Hij was er niet alleen speler vanaf zijn twaalfde, maar ook trainer en jeugdleider, lid van de sponsorcommissie, redactielid van clubblad De Schutter en ondanks zijn leeftijd is hij nog steeds actief als materiaalman en draagt zijn steentje aan het onderhoud van het terrein. In het seizoen ‘68/’69 richtte hij in Noordscheschut het damesvoetbal op.

In datzelfde jaar, inmiddels 50 jaar geleden, was hij een van de oprichters van de supportersvereniging. Meer dan 25 jaar was hij bestuurslid van de club, die allerlei activiteiten organiseert. Voor de gezelligheid, maar ook om de binding met VV Noordscheschut te vergroten.

Jan ten Cate was op alle fronten actief binnen de supportersvereniging. Bij zijn bestuurlijke afscheid in 1996 werd hij benoemd tot erelid.