Culturele Prijs De Wolden naar Huiskamerfestival

De Wijk - De Culturele Prijs voor de gemeente De Wolden is voor 2019 gewonnen dor de organisatie van het Huiskamerfestival in Zuidwolde. De prijs, bestaande uit een mooie cheque ter waarde van liefst 2.500 euro, werd zaterdagmiddag in de Wijk overhandigd aan Leonoor Colenbrander en Aïsha Slot.

Dat gebeurde na de presentatie van de Agenda Cultuur in De Wolden, voorafgaande aan het Smaakmakers Festival. De uitreiking van de prijs was een verrassing, want dat dit zou gebeuren, werd pas laat gecommuniceerd. Bovendien bestond de jury uit de aanwezigen van deze bijeenkomst, die dat vooraf niet wisten. Ze moesten dus ter plekke en keuze verzinnen.

Leonoor en Aïsha reageerden enorm verrast, zeker toen ze het bedrag op de cheque zagen. De prijs werd uitgereikt door raadslid Albert Haar, die deze prijs via een motie van zijn partij D66 in de gemeenteraad kon realiseren. Andere genoemde kanshebbers voor de prijs waren onder andere de tijdelijke kunstexpositie Art-to-Go in Ruinen, het Smaakmakers Festival en de Oldtimerdag in Ruinerwold.

Het Huiskamerfestival werd vorig najaar voor het eerst georganiseerd in Zuidwolde, waarbij vele inwoners hun huiskamer beschikbaar stelden voor optredens. Het werd een groot succes met enorm veel enthousiast publiek. Daarom wordt dit jaar een tweede editie gehouden van het festival, namelijk op zondag 17 november. De eerste Culturele Prijs ging vorig jaar naar cbs De Heidevlinder in Zuidwolde voor het project ‘Meer muziek in de klas’.