Sportspecial: Hoogeveense schakers kijken uit naar komend seizoen

Hoogeveen - Hoogeveen wacht weer een mooi schaakjaar. Volgende maand wordt de 23ste editie van het Hoogeveen Schaaktoernooi gehouden. Jong talent gaat daar de strijd aan met de gevestigde orde. De sterkste jonge vrouw ter wereld, Zhansaya Abdumalik uit Kazakstan, komt naar Hoogeveen en ook de 16-jarige Alireza Firouzja uit Iran is een bijzondere deelnemer.

Firouzja is al de nummer 37 van de wereld en is hard op weg om een gevestigde waarde in de wereldtop te worden.

Natuurlijk nemen veel leden van Schaakclub Hoogeveen deel aan het Hoogeveen Schaaktoernooi. Voor de plaatselijke schaakvereniging wordt het een spannend jaar. Vorig jaar degradeerde het eerste team van de vereniging nipt uit de landelijke derde klasse. Dit jaar hoopt het team weer te promoveren. Hiervoor maakt meervoudig clubkampioen Osama Sadallah een comeback na een schaaksabbatical. Dit jaar komt voor het eerst een tweede team uit in de landelijk competitie.

Jeugdafdeling

Ook gaat Schaakclub Hoogeveen dit seizoen veel energie steken in de jeugdafdeling. Vorig seizoen kwam de jeugd voor het eerst uit in de Noordelijke jeugdcompetitie. Het team eindigde op de zesde plek. Met meer ervaring op zak is nu de hoop op een plek bij de eerste vier. Verder wordt er dit seizoen weer deelgenomen aan de Grand Prix-toernooien voor de jeugd in Noord-Nederland.

Schaakclub Hoogeveen speelt elke dinsdagavond in het gebouw van Salawaku aan de Zuidwoldigerweg. De jeugd start om 18.30 uur en de senioren om 19.45 uur. Geïnteresseerden zijn van harte welkom om een kijkje te komen nemen.