Echtpaar Van der Weide viert diamanten huwelijk

Hoogeveen - Gerard (81 jaar) en Gé van der Weide-Leungen (78 jaar ) waren dinsdag 60 jaar getrouwd.

Gerard is geboren in Hollandscheveld uit een gezin van negen en Gé in Drijber uit een gezin van acht kinderen. Ze hebben elkaar leren kennen op de kermis bij Café Jager aan de Toldijk. Na tweeënhalf jaar verkering zijn Gerard en Gé getrouwd in Hoogeveen. Nog voor hun huwelijk kochten ze een huis in Hoogeveen, waar ze nog steeds met veel plezier wonen. Ze kregen drie kinderen en zijn ondertussen gezegend met zes kleinkinderen.

Altijd sportief

Gerard en Gé zijn altijd erg sportief geweest. Gerard heeft in totaal vijftien jaar in het eerste gevoetbald. Eerst bij vv Hoogeveen en later bij HZVV. Gé heeft altijd met veel plezier gevolleybald bij Pegasus. De dames van het toenmalige team gaan nog steeds eens per jaar samen uit eten.

Ook de (klein)kinderen zijn lekker sportief bezig. Gerard en Gé gaan graag bij hun kijken en hebben in de afgelopen jaren dan ook heel wat aangemoedigd.

Dinsdag kreeg het bruidspaar bezoek van burgemeester Loohuis. Hun huwelijksdag hebben zij gevierd met hun (klein)kinderen en partners.