ZmartZorg reikt HKZ-certificaat uit aan de Zorgerije

Hoogeveen - De Zorgerije heeft op 3 september het certificaat voor HKZ van test- en certificeringsbedrijf DEKRA ontvangen.

Het keurmerk van HKZ (Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector) staat voor duurzame kwaliteitsverbetering in zorg en welzijn. Dit geeft aan dat de Zorgerije voldoet aan de hoogste kwaliteitsnormen binnen de zorg.

De Zorgerije levert ambulante begeleiding aan mensen vanaf 18 jaar met een hulpvraag. Op basis van een Wmo- of PGB-indicatie kan de Zorgerije begeleiding bieden binnen zes gemeenten waaronder Hoogeveen, De Wolden en Meppel. ‘Naast ambulante begeleiding geven wij onder andere ook advies over zorg en indicaties. Wij gaan voor kwaliteit want wij vinden dat dit hoort binnen de zorg. Het was voor ons een logische stap om toe te treden tot de zorgaanbieders met zo’n certificering. Wij laten hiermee niet alleen aan onze samenwerkingspartners maar ook zeker aan inwoners zien dat wij een professionele en kwalitatief goede zorgorganisatie zijn’, aldus Chantal Pekel, één van de eigenaren van de Zorgerije.

Kers op de taart

ZmartZorg is nauw betrokken geweest bij het traject en overhandigde daarom met trots het certificaat aan de Zorgerije. ‘Wij zijn al enige tijd partner van de Zorgerije als het gaat om kwaliteit en zorgondernemersschap en dat wij dan het certificaat mogen overhandigen is voor Zmartzorg de kers op de taart. Ook de Zorgerije is er nu klaar voor om kwalitatief hoogwaardige zorg te kunnen verlenen’, zegt Martin Zantingh van ZmartZorg.

De certificering is uitgevoerd door DEKRA, één van de grootste test- en certificatie-instellingen ter wereld. In de zorg zijn zo’n 4000 zorgorganisaties die het HKZ certificaat hebben.

Voor meer informatie zie www.dezorgerije.nl of www.zmartzorg.nl