Hoogeveen heeft alles klaar voor komst koningspaar; ontvangst op vernieuwd kerkplein

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima beginnen woensdagochtend hun streekbezoek aan Zuidwest-Drenthe in Hoogeveen. Het paar wordt iets na 10.00 uur ontvangen op het venieuwde kerkplein door commissaris van de koning Jetta Klijnsma en burgemeester Karel Loohuis.

Op het plein draagt de kinderdichter van Hoogeveen, Denise Scholing, een gedicht voor.

Veel extra maatregelen heeft de gemeente niet hoeven nemen voor het koninklijk bezoek. ‘We hebben wel de bloembakken in het centrum snel nog vol laten planten. Want we willen niet dat het er te kaal uitziet woensdag’, vertelt woordvoerster Linda Vork van de gemeene Hoogeveen. Het koningspaar zal deze feestelijke dag de nieuwe spuitertjes op het plein niet in werking zien.

‘Deze zijn wel getest, maar we hebben ervoor gekozen om de twee verlaagde plateaus van een laagje water te voorzien. Het paar loopt dan via het pad tussen deze twee spiegelvlakken’.

Het kerkplein is woensdagochtend afgezet met dranghekken, maar het publiek is welkom het paar een mooi ontvangst te geven. Na het openbare gedeelte op het plein vervolgen koning Willem-Alexander en koningin Máxima hun bezoek in Grandcafé Marron. Dit gedeelte is besloten. Zij worden daar bijgepraat door enkele Hoogeveners over De Smederijen en Jong Hoogeveen. Volgens de planning vertrekken de koning en koningin om 10.40 uur uit het centrum en vervolgen hun bezoek aan Hoogeveen bij GKN Fokker. Na het bezoek aan Hoogeveen reist het paar verder naar Westerveld, De Wolden en ter afsluiting Meppel.