'Een geweldige locatie voor een festival'

Hoogeveen - De Hoofdstraat wordt flink aangepakt. Elke twee weken vertelt een bezoeker, ondernemer of Hoogevener wat zij van de herinrichting van de winkelstraat vinden. Deze week: Joske Pellens.

Nog nooit was ik in Hoogeveen geweest. Tot ik er op zaterdag 8 juni met de trein heen reisde om het straatfestival ‘Kunsten op straat’ te bezoeken. Meteen toen ik het mooie, moderne station uitstapte, was ik al verbaasd, dat ik zo’n enorm groot parkeerterrein zag. Met daarom heen brede, goedverzorgde wegen en straten.

Op weg naar centrum liep ik door lanen met villa’s in grote tuinen. Daarna bereikte ik een park dat begrensd werd door een groot modern gebouw, waarin het gemeentehuis gevestigd was. Op zoek naar het festival kwam ik terecht in de lange Hoofdstraat van het centrum, waarin in het midden de acts van het straatfestival te zien waren. Ik vond een fantastisch prachtige locatie, vooral door de meanderende vijver. Met boogbruggetjes en bloemperken met wilde flora; aan de zijkanten leuke winkels en restaurants. Het is al zo mooi maar door de herinrichting zal het ongetwijfeld nog mooier worden. Belangrijk daarbij is volgens mij wel dat het voetgangersgebied blijft.