Een muzikale tijdreis met Barrelhouse in Het Podium

​Hoogeveen – Barrelhouse viert zaterdag 21 september haar vijfenveertigste verjaardag in Het Podium. Sinds 1974 speelt de band al in ongewijzigde bezetting, de passie en het spelplezier lijken zelfs wel gegroeid in al die jaren.

In het middelpunt staat nog altijd de prachtige stem van Tineke Schoemaker. Ter gelegenheid van hun vijfenveertigjarig bestaan speelt Barrelhouse een aantal nummers van de eerste LPs, zoals Only A Fool, Every Night Is Saturday Night, Beware, I’m in the Mood. 

Edison Award

Het begon allemaal in Mahogany Hall in Edam, 1974. Sinds dit eerste concert doet Barrelhouse nog steeds niet liever dan optreden. Met Johnny en Guus LaPoirte op gitaar, Han van Dam op piano, Bob Dros op drums, Jan Willem Sligting op bas en Tineke Schoemaker als zangeres speelden ze al meer dan 2000 concerten: in clubs, popzalen, theaters en op festivals. De band bracht twaalf albums uit, waarvan de eerste zes destijds op vinyl verschenen en nooit opnieuw werden uitgebracht.

In de jaren ’80 hield de band even pauze. Geen optredens, geen nieuwe albums. Maar het bloed kruipt waar het niet kan gaan en daarom begonnen ze in 1993 weer te spelen. Met als doel: optreden. Toch volgende al snel nieuwe nummers, die natuurlijk ook opgenomen moesten worden. Er volgden zes nieuwe albums, waarvan het laatste wapenfeit Almost There bekroond werd met een Edison. De complete collectie albums is nu weer beschikbaar.

In Het Podium kunnen liefhebbers genieten van prachtige ‘oude’ songs, maar natuurlijk ook recenter werk. Een muzikale reis door vijfenveertig jaar Barrelhouse.

Kaarten voor het concert zijn te bestellen op www.hetpodium.nl, telefonisch op 0528-280180 en aan de kassa van De Tamboer.