Stemmen kan nog: Crossbaan aast op subsidie ANWB

Hoogeveen - De eerste gelden voor de aanleg van een fietscrossbaan in het Steenbergerpark in Hoogeveen zijn binnen. Nu heeft Stichting Fietscrossbaan Steenbergerpark haar zinnen gezet op een nieuw subsidiebedrag: 10.000 euro van de ANWB. Daarmee zou de financiering een heel eind rond zijn.

De stichting heeft daarbij wel de hulp van Hoogeveen voor nodig; er moet namelijk online gestemd worden om de subsidie van de ANWB te bemachtigen.

Spannend

Per provincie wordt geld beschikbaar gesteld voor het initiatief met de meeste stemmen. Tot 30 september kan er worden gestemd via anwb.nl/stem. Een overzicht van een ranglijst is er niet, dus het is spannend. Een ander Drents project dat is aangemeld is een extra bus voor een shuttledienst in Vledder.

Hoogwaardige baan

In totaal is voor de realisatie van het plan zo’n 30.000 euro nodig plus een buffer voor onderhoud. Met de toezegging van 10.000 euro van de gemeente Hoogeveen en 5.000 euro van TVM is de stichting al een mooi eind op weg. ‘We willen een hoogwaardige baan aanleggen met eromheen een hek, drainage en een goede toplaag zodat het geen modderbende wordt.’

De organisatie hoopt dan ook op veel stemmen op de Hoogeveense crossbaan. ‘Sportfunctionarissen van de gemeente gaan ook scholen benaderen. We hopen echt die 10.000 euro van de ANWB in de wacht te slepen.’