‘t Anker bruist komend seizoen; programmaboekje is huis-aan-huis verspreid in Hollandscheveld

Hollandscheveld - Het programmaboekje van ‘t Anker voor het komende seizoen is weer bij iedereen in Hollandscheveld op de deurmat geploft.

De leden van de werkgroep Alja Kiers, Anda Reijs en Harmina Annen zijn er dankzij hun noeste zomerarbeid weer in geslaagd om een zeer gevarieerd programma samen te stellen dat nog uitgebreider is dan voorgaande jaren.

Voor de vele vrijwilligers is de nog steeds toenemende animo voor de activiteiten in ‘t Anker ongetwijfeld een stimulans om er het komende seizoen weer enthousiast tegenaan te gaan. Het aantal bezoekers en deelnemers aan cursussen en workshops is vorig jaar met 5 procent gestegen tot bijna 25000. In zeven jaar tijd is hiermee het aantal bezoekers met 155 procent toegenomen. De bezettingsgraad van alle ruimtes in ’t Anker is in zeven jaar met 46 procent gestegen tot 67 procent in het afgelopen seizoen. Met het aanbod aan activiteiten voor het nieuwe seizoen verwacht het bestuur en evenementencommissie dat hiermee weer veel inwoners van Hollandscheveld, maar vaak ook daarbuiten een groot plezier zal worden gedaan.

‘Strunen in 2 - duuster’

Traditiegetrouw begint het nieuwe seizoen met ‘Strunen in 2 - duuster’ op vrijdagavond 20 september met start tussen 19.30 uur en 20.00 uur vanuit ’t Anker. ‘Strunen in 2 - duuster’ is een wandeling van ongeveer 7 kilometer door een donker wordende omgeving van Hollandscheveld en omgeving waar de deelnemers onderweg verrast worden met 11 interessante optredens en belevenissen. Deelnemers krijgen voor de start een kop koffie of thee, tijdens de wandeling een frisdrank en na afloop een attentie. Deze attentie heeft een link met de activiteiten die de Dorpscoöperatie HollandscheveldVerbindt dit jaar is gestart om de laaggeletterdheid aan te pakken.

Na de wandeling wachten de deelnemers bij binnenkomst als afsluiting ook nog een muzikale verrassing en kan men nog even nagenieten van de tocht. Het ruim 60 pagina’s tellende programmaboekje behelst een aanbod van dik 40 cursussen en workshops, die variëren van fotografie, werken met de computer, Drenthe cursus, schilderen, vlechten van een vetbollenhouder, tekstborden maken en schaken. Bovendien staat het volledige boekje op de website van ’t Anker: www.ankerhollandscheveld.nl. Er staan ook weer voorstellingen op het programma, zoals van toneelgroep VIP met ‘Van koe knuffelen tot katknuppelen’, de Schorre Morries treden op met een kerstuitvoering, het duo 2 VOUDT brengt het programma Import Drenten, humoristische sketches, The Old Times Skifflers, Redwood Club, Ben & Carmen Steneker en Drenthe Plat treden evenzeer op.

In het komende seizoen komen zeker ook weer de Zondagmiddagen met. . . steeds andere musici terug. Voor veel mensen is dit zondagmiddagprogramma een begrip geworden.

Biodiversiteit

Grietje Loof van IVN afdeling Hoogeveen komt een lezing houden over het verhogen van de biodiversiteit in eigen leefomgeving. Nu de balans zoek is en er dier- en plantensoorten in ras tempo verdwijnen, is het bijna een must om deze lezing bij te wonen. Hennie Bouwmeester en Joke Dijkema verzorgen een lezing over het Toon Hermans Huis Hoogeveen. Een inloophuis voor (na)zorg en ondersteuning bij kanker. Beide dames vertellen over hun ervaringen in het inloophuis.

De evenementencommissie heeft op basis van haar ervaringen in voorgaande jaren maar een advies: zorg dat je er op tijd bij bent met het aanmelden om teleurstelling te voorkomen, want vol is nu eenmaal vol.