Bios in het Park is dit jaar uniek; ook docu over Steenbergerpark

De weersvoorspelling voor zaterdag is goed, de film Tag ligt klaar en aan de voorpremiére wordt momenteel de laatste hand gelegd. Zaterdag 14 september vindt alweer de zesde editie plaats van Bios in het Park. Dit jaar heeft de organisatie gekozen voor de vertoning van Tag in de openluchtbioscoop in het Steenbergerpark.

‘Bios in het Park is ieder jaar een feest. Gezellig samen in de buitenlucht een filmpje pakken. De sfeer is altijd goed. Bezoekers kunnen zelf een stoel of een kleed meenemen en een mooi plekje zoeken’, stelt Carla Sloots van Steenbergerpark Leeft.

‘Wat deze editie extra bijzonder maakt is dat er in het voorprogramma een film vertoond wordt over het Steenbergerpark. Een jaar lang zijn alle activiteiten in het park gefilmd door de Media Hunks. Mediahunk Lennen Oldenbeuving spendeerde heel wat uurtjes in het Steenbergerpark om vast te leggen wat er zich daar allemaal afspeelt.

‘Ik kende het park al 20 jaar, maar het is echt mooier dan ik voor ogen had. Ik denk dat er heel veel mensen zijn in Hoogeveen die niet het juiste beeld van het Steenbergerpark hebben. Het valt echt op hoeveel activiteiten er zijn in dat park. Met deze documentaire kunnen we dat mooi laten zien.’ Hij filmde samen met collega-mediahunk Jeroen Mons zeker 50 uur in het park. Na knippen en montage blijft een film van ongeveer een kwartier over. Ook bewoners en vrijwilligers komen aan het woord om te vertellen over wat de afgelopen jaren allemaal ten goede veranderd is in het park. ‘We zijn nu echt de laatste interviews en beelden in de docu aan het verwerken.’

De gezelligheid in het park start vanaf 19.00 uur. Er is onder meer ijs, loempia, popcorn, snoep en drinken te koop.

TAG

De première van de Hoogeveense documentaire over het park start om 20.00 uur. Na afloop van deze film start de hoofdfilm. Dat is dit jaar de film TAG, een Amerikaanse komische film uit 2018, gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Er wordt geen entree gevraagd voor Bios in het Park, maar er is wel een verloting. Carla Sloots legt uit: ‘Andere edities vroegen we een vrijwillige bijdrage, maar afgelopen edities hadden steeds minder mensen los geld bij zich. Voor de verloting hebben we van Hoogeveense bedrijven leuke prijsjes gesponsord gekregen. We hopen dus dat dit jaar de bezoekers wel wat kleingeld meenemen om aan de verloting mee te kunnen doen.’