Golfende grootvaders doneren 5000 euro aan Prinses Margriet Manege

De Prinses Margriet Manege in Westerbork heeft dinsdag een cheque ontvangen van 5000 euro uit handen van de Old Grand-Dad Club, een groep golfende grootvaders.

In Nederland hebben die zich verenigd in deze speciale club. Landelijk zijn er ongeveer 6000 donateurs, die jaarlijks meer dan 150 duizend euro doneren aan goede doelen die te maken hebben met sport, spel en beweging.

Er zijn 117 golfverenigingen aangesloten bij de Old Grand-Dad Club, waaronder Golfclub Martensplek in Tiendeveen. Op initiatief van Henk Eefting, één van de 45 donateurs bij deze club, zette de schenking voor de manege in de steigers.

Dinsdagmorgen vond de overhandiging plaats van een cheque van € 5000. Voor dit bedrag is de bodem van de buitenbak vernieuwd en is een bodemvlakker aangeschaft, zodat de jeugdige paardrijders ook lekker buiten konden lessen tijdens de mooie dagen van deze zomer.

De cheque werd overhandigd door de oudste donateur van Martensplek, Bertus Slomp (88) aan de bedrijfsleider van de Prinses Margriet Manege Ellen Hollander. Meerdere grootvaders waren hierbij aanwezig. Zij werden rondgeleid door de manege en kwamen tot de conclusie dat de gift goed besteed was.