Nipt bekerverlies voor Zuidwolde tegen De Weide

Hoogeveen - De overwinning van De Weide was terecht en had ook hoger kunnen uitvallen. Met name De Weide-spits Frank Benjamins had zijn vizier bepaald niet op scherp staan.

Opgemerkt moet worden, dat Zuidwolde het laatste half uur met tien man verder moest spelen vanwege een veldverwijzing voor Chiel Dekker. Ondanks dit ondertal was Zuidwolde gedurende de gehele wedstrijd bepaald niet kansloos. Met name in de slotfase kreeg Zuidwolde goede kansen. Doordat De Weide er niet in slaagde om een tweede goal te maken bleef de wedstrijd tot aan het eind toe zeer spannend.

Treffer

De eerste kans in dit duel was voor Zuidwolde. Op aangeven van Sven Cazemier kreeg Bastin Steenbergen een doelrijpe kans. Het leverde echter geen treffer op. In de dertiende minuut kreeg De Weide een opgelegde kans via spits Frank Benjamins, maar dankzij een sterke verdedigende actie van Ralph Zantinge leverde dit geen treffer op. Over en weer volgden er nog enkele kansen, doch gerust werd met de ‘bekende brilstand’.

Direct na de thee kwam De Weide op voorsprong. Via een reboundgoal van Erik Buining kwam De Weide op een 1-0 voorsprong. Zuidwolde kreeg vervolgens een goede kans via Nico Schulting, doch hij wist deze kans niet te verzilveren. In de 60e minuut brak de rechterspits van De Weide centraal door de defensie van Zuidwolde. Chiel Dekker kon de betreffende speler - net voor de 16-meterlijn - alleen met ‘pootje haken’ van een mogelijke goal afhouden. Een terechte veldverwijzing.

De Weide weet overtal-situatie niet uit te buiten

Gelijkmaker

Aanvankelijk kreeg De Weide nog de beste kansen om de voorsprong te vergroten, maar ook Zuidwolde liet zich niet onbetuigd.

Thom Buijtendorp en Sven Cazemier hadden de gelijkmaker op de schoen maar misten net. In de laatste tien minuten waren de beste kansen voor het in ondertal spelende Zuidwolde. Zo kreeg Ouren Nikkels in de 82e minuut op aangeven van Nico Schulting een prima kopkans.

Kansloos

Amper één minuut later leek diezelfde Nico Schulting de gelijkmaker te scoren. Zijn vlammend schot ging rakelings naast de goal van de kansloze doelman Bas Blanken. In de voorlaatste minuut kreeg ook Mathijs Steenbergen nog een goede kopkans. Gescoord werd er niet meer. De overwinning van De Weide (1-0) was verdiend, maar Zuidwolde mocht met opgeheven hoofd het veld verlaten. Collectief werd er sterk verdedigd en ook aanvallend kreeg men mogelijkheden om te scoren.